03. travnja, split – jako jugo

Sinoptičari su za 03. travnja na području Splita prognozirali jako Jugo koja se definitivno pokazala točna, posebno na mikro lokaciji – bazeni Poljud. Mornari su hrabro krenuli podignutih jedara, ali je južni vjetar nezgodan za plovidbu jedrima pa smo ih tako do kraja spustili i odlučili se za vesla. Taktika sa veslima također nije upalila jer smo već bili umorni i oluja nam ih je brzo polomila. Od cijelog broda i naših Mornara, u svlačionicu smo se vratili samo sa kormilom ali srećom ipak sa živim i zdravim članovima posade.

 

Upisali smo sva tri boda … Jug-u

 

U ligi za prvaka Prvenstva Hrvatske još jednom smo se pokazali kao neprikosnoveni domaćini. Do sada nijednom gostu nismo uzeli niti bod, ako ništa drugo bar kao kompenzaciju za turistički boravak u našem lijepom gradu. Vremena su se očito promijenila jer ni gosti više nisu šta su bili, nije red a ni običaj domaćinu doći praznih ruku i ostaviti ga bez ijednog boda i uz to još i pune mreže. Do sada smo šutjeli i trpjeli ali konačno je red da se gostima ukaže na takvo ponašanje.

Kako ne možemo protiv sebe i ovaj put, a sve u duhu domaćinstva, žrtvovali smo se i prepustili Jug-u sva tri boda osiguravši im tako prvu startnu poziciju u doigravanju. Kako su nama svi gosti jednaki, neupitno bi učinili istu stvar i za Mladost i za Jadran, ali na njihovu nesreću raspored ih nije doveo nama u goste. Da protivniku još više olakšamo odlučili smo izostaviti našeg kapetana Duju Buzdovačića iz momčadi, koji je naime iskazao preveliku želju za pobjedom protiv gostiju (što se kosi sa našom tradicijom idealnog domaćina) pa ga je stručni stožer iz tog razloga odlučio malo odmoriti. Iz momčadi su također izostali; mladi Domagoj Butić, kao i lakše ozljeđeni Jure Božan. Kao Francuska salata (bolje od šlaga!) na kraju, na klupi je iz zdravstvenih razloga izostao i dirigent momčadi – trener Danijel Burić pa je ulogu V.D trenera preuzeo njegova desna ruka, Boris Pavlović.

Izreka kaže da slika govori tisuću riječi a u našem slučaju to govori rezultat. Krenuli smo dobro, vodstvom Duje Akrapa za 1:0, i da se u tom momentu desio prekid utakmice odnijeli bi laganu pobjedu. Merkulov je 3 minute poslije izjednačio i kao da mu to nije bilo dosta minutu prije kraja 1/4 postigao još jedan pogodak za kraj četvrtine i rezultat od 1:2 za gostujuću momčad. To je rezultatski bilo najbliže što smo bili gostima jer je ostalo povijest. Iako je Jug ostavljao dojam umorne momčadi, na iskustvo i kvalitetu lagano su postizali golove čak i iz polu-prilika. “Najbezobrazniji” među gostujućom momčadi bio je Daniil Merkulov sa svoja 4 postignuta pogotka dok su s naše strane “najnepristojniji” domaćini bila upravo naša dva najbolja pojedinca; Marin Vrdoljak i Duje Akrap svaki sa po dva zgoditka. Sa po jednim pogotkom pridružili su im se još Goran Solje i maloljetni 2004.godište “star” Luka Omrčen.  Ne možemo reći da se naši mladići nisu borili i trudili ali je Jug još jednom dokazao svoju kvalitetu i nadmoć pobijedivši nas, dojma smo “sa pola gasa” razlikom od 11 golova.

U ligi za prvaka, prije doigravanja očekuje nas još jedna zaostala utakmica, protiv momčadi Solarisa za koju još ne znamo točan termin odigravanja.

“Do slušanja” 😀

 

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security