10. Kolo PH / JADRAN

Prvenstvo Hrvatske, 05. Veljače / 19:00 h / Split

🔹 Utakmicom protiv Jadrana otvaramo drugi dio Prvenstva Hrvatske, odnosno ligu za prvaka. Pisali smo već da se u ovoj fazi prvenstvo dijeli na dva dijela, gdje u našem slučaju pet prvoplasiranih momčadi igraju međusobno preostale (četiri) uzvratne utakmice. U završenom prvom dijelu, prethodno smo se susreli s istim protivnicima (Jadran, Jug, Mladost, Solaris), a u ovoj fazi igramo uzvrate tih susreta.


S Jadranom smo ove sezone prvi put igrali u 3. Kolu PH (23.10.2021), gdje smo kao njihovi gosti počašćeni s dvoznamenkastim iznosom (viška) golova u našoj mreži. Rezultat je tada bio neslavnih 19:8, ali kako smo bili u ulozi gostujuće momčad (dug put, stigli smo premoreni  …) rezultat je bio, više ili manje (mjerljivo u golovima), očekivan. Ovaj put priča je potpuno drugačija, sada smo mi u ulozi domaćina, pa nam tako ne preostaje ništa drugo osim da … očekujemo pobjedu!**

** Nije navedeno čiju!

U gore spomenutoj utakmici, do poluvremena smo čak imali pristojan rezultat od 8:5, ali je momčad Jadrana u nastavku za nas ipak bila prejaka. Uz sve reprezentativce koje već posjeduju (ima ih dosta!) spisak su podebljali za još jednog (nema ih dosta?). U svoje redove nedavno su iz Mladosti doveli čuvara mreže Barakuda, Ivana Marcelića s kojim su (valjda) zaključili ovosezonsku kupovinu.


Kako je ovo ipak gradski derbi, očekujemo veliku borbu, utakmicu gol za gol, blagi smo favoriti susreta … tako je izgledala najava naših dvoboja prije (tek!) nekoliko sezona. Osim što smo to napisali na način da pomislite da dopisnik piše iz neke “ustanove”, spomenuli smo to tek toliko kako bi se prisjetili (mi, ne vi!) kako je to izgledalo u bliskoj prošlosti.

Eh, sadašnjost; Jadran apsolutni favorit susreta i sve osim njihove pobjede bilo bi sportsko iznenađenje godine! Obzirom na takvu situaciju, fokus prebacujemo na utakmice u kojima imamo šansu, u kojima imamo priliku biti konkurenti, na Mladost i Solaris. Za ovu utakmicu lišeni smo i nastupa važne karike, Roka Akrapa, koji će zbog lakše ozljede raditi od kuće.

Link za utakmicu:

MORNAR BS – JADRAN

Naprid Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security