10.kolo Regionalne lige / Crvena Zvezda

CRVENA ZVEZDA – MORNAR BS  18:10
(4:4), (6:2), (5:3), (3:1)

Strijelci (Mornar):  Buzdovačić (3), Bušelić (1), D.Akrap (3), Čumbelić (2), Omrčen (1)


Sukladno apsolutnom izostanku važnih karika (Hrvatić, R.Akrap) mogli smo već i puno prije početka ‘namirisati’ tijek ove utakmice. Odsutni dvojac na tribinama bio je pod direktnim ‘vodstvom’ trenera Pavlovića, koji je zbog posljednjeg puta upriličenih, manje mirnih prosvjeda (koje nije unaprijed prijavio) bio prisutan na tribinama. S druge strane Mornare koji su danas okusili vodu (nije more, stvarno je voda!), predvodio je u svom seniorskom ‘vodenom krštenju’ Marino Marović – u funkciji ‘režisera’, te Zvonimir Ivanko u ulozi ‘spisatelja’ naših uloga.

Današnji protivnik bio je jednostavno rečeno ‘van naše prilike’, s obzirom na sve naše ne(prilike). Istina, na raspolaganju su nam uvijek naše mlade snage, koje se pokazuju sve boljima, i u koje u budućnosti polažemo velike nade, ali za sada su u većini ipak premladi za ovako prekaljene protivnike. Definitivno će ih utakmice ovakvog tipa ubrzati do igrača pravih seniorskih kvaliteta, ali za tako nešto ipak treba još ponešto strpljenja.

Domaćini koji su u stvari gosti, nakon završenog prvog perioda pokazali tko će danas svojoj (a ustvari našoj) ‘kući’ s bodovima. Mornari su se svojski borili, trudili, pokušavali … sve dok mliječna kiselina nije preuzela potpunu prevlast nad mišićima. Vidjeli smo nekoliko pravih ‘foto -golova’ (morate nam vjerovati na riječ, jer dokaze ne posjedujemo) s naše strane, a od strane Budovačića, D.Akrapa, Bušelića i mladog Čubelića. U prvom periodu držali smo se poprilično dobro, sve dok na naplatu nije došlo naše neiskustvo (pričamo naravno o mlađim pripadnicima Mornara) u suradnji s gore spomenutom kiselinom. Nemojte ni na trenutak pomisliti da im nešto prigovaramo ili zamjeramo, dapače! Dali su sve od sebe, i u trenutcima pokazali tragove određene zrelosti, koji će s vremenom postajati sve duži, ali za sada se ipak moramo zadovoljiti s postojećim stanjem. Da je Zvezda bolja momčad nije bilo nikakve dileme, pa je tako krajnji rezultat (koji je uz malo sreće mogao biti i povoljniji) nekakvo približno stanje stvari.

Sutra nas u 19:00 očekuje još jedan pripadnih elite srpskog vaterpola, u vidu beogradskog Partizana.

Naprid Mornari!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security