11. Kolo PH / Kasno paljenje

Prvenstvo Hrvatske Seniori / 12.02 / SPLIT

MORNAR BS – HAVK MLADOST 12:16


(0:5), (3:4), (5:3), (4:4)

Strijelci (Mornar): R.Akrap (2), Hrvatić (1), Vrdoljak (4), Solje (2), Buzdovačić (1), D.Akrap (1), Bušelić (1)


DVA LICA

🔹 U najavi utakmice išli smo smjerom manjih! nadanja u eventualno moguće iznenađenje susreta. Iako sam rezultat to ne govori, bili smo nažalost daleko od iznenađenja. U samu utakmicu ušli smo kao stariji dizelaš, dok smo se mi ugrijavali i spremali za “start”, gosti su na visokooktanski pogon već odradili veliki dio bodovnog puta. Sve nade su nam već potonule u prvoj dionici susreta, koju bi najbolje opisala riječ – zaborav! Izgubili smo je sa 0:5 (zaboravili smo, ali piše na službenim stranicama HVS-a) s jako lošim pokušajima udaraca, usporenim reakcijama u obrani, te ne parirajući čak ni u plivačkom segmentu dobro raspoloženim gostima.

Koliko s jedne strane nama nije išlo, gostima je sve polazilo za rukom. Primali smo dosta lake i brze golove, pa su se nade ubrzo pretvorile u tugu. Nastavak susreta, mi još grijemo motor i čekamo na polazak, dok gosti odavno “divljaju po cesti”. Malo nam je neugodno i prisjetiti se, ali rezultat je u jednom trenutku, polovinom 2/4, bio čak u omjeru od 1:8.

Tako je izgledalo jedno lice Mornara.


U istom periodu (još smo na 2/4) naš motor se do tada dovoljno ugrijao i uveo nas ponovno u utrku. U odnosu na do tada prikazano, desilo se nešto potpuno neočekivano. Sve ono što smo loše radili do tada, sada smo radili upravo suprotno – odnosno radili smo dobro. Rasplivali smo se, razigrali, stvarali šanse, odrađivali kombinacije, postizali pogotke … sve ono što smo znali kako se radi ali u počecima kao da smo zaboravili.

Treći period susreta ili period kada smo dosegli našu radnu temperaturu donosio nam je eurogolove Vrdoljaka, Akrapa, Buzdovačića …te smo Mladosti bili za petama, s samo tri gola zaostatka (7:10, 8:11 …). Sve do kraja susreta nastavljeno je u istom tonu, nagledali smo se lijepih golova i poteza s obje strane da bi konačni rezultat glasio 12:16.

To je bilo drugo (šteta što nije bilo jedino) lice današnjeg Mornara!


Mladost je ipak opravdala ulogu favorita utakmice, od početka su pokazali čvrstinu, sigurnost i na našu žalost pobjeda im u nijednom trenutku nije došla u pitanje. To bi bilo sve za danas.

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security