11.Kolo Prvenstva Hrvatske / Medveščak

31.Siječnja, 17:00h / Split

🔹Nakon uspjeha na šibenskom turniru Regionalne Lige, vraćamo se na kolosijek drugog dijela Prvenstva Hrvatske. Obzirom da smo prvi dio prvenstva završili na 6.mjestu, po automatizmu smo ušli u ‘donji dom’ prvenstva – odnosno u ‘ligu za opstanak’. Možda takav naziv zvuči poprilično dramatično, ali mi prema dosadašnjim rezultatima, prikazanoj igri, pristupu utakmicama, kvalitetom … ili bilo čim drugim, nismo u igri da ostanemo ‘van igre’. Za razliku od prethodne sezone, gdje smo petim mjestom igrali ‘ligu za prvaka’, ove godine riječki su ‘bankari’ odlučili malo više odškrinuti sef za nove akvizicije, te su nas pomaknuli za jedno mjesto niže.

Ukoliko se ne varamo, ovo nam je treći ovosezonski dvoboj protiv ‘Medeka’. U oba prethodna navrata bili smo uspješni, jednom u sklopu zagrebačkog turnira Kupa Hrvatske (8:11), drugom zgodom u Prvenstvu, ponovno u Zagrebu, i to skoro identičnim rezultatom od 8:12. Iako konačni rezultat sugerira laganije pobjede, bile su to bespoštedne bitke gdje su naši mladići ipak uspjeli otići kući s punim plijenom.

Iako u ovaj dvoboj ulazimo s pozicije blagog favorita, Medveščak se pozicionirao odmah mjesto ispod nas, s identičnim brojem bodova ali i s utakmicom više od nas. Već smo spomenuli da su prethodne utakmice bile teške bitke, u kojima smo u određenom periodu igre uspjeli slomiti protivnika. Nadamo se da ćemo isto uspjeti i ovog puta, a točka ‘slamanja’ (nama ili njima) ovisiti će kako o periodu utakmice, tako i o zdravstvenim biltenima obiju strana.

Naprid Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security