12. Kolo PH / JUG AO

26. Veljače, Split / 19:15 h

Nakon što nam je dobro (valjda) došao jedan vikend odmora od utakmica, u Split nam stiže Jug. Južni vjetar u Dalmaciji uvijek izaziva dosta problema, pa nam se teško othrvati dojmu da tako neće biti i ovog puta. Kako u ligi za prvaka ne postoji utakmica koja nam ne izaziva bar blažu glavobolju, potpuno je svejedno kakva je biometeorološka prognoza na srednjem Jadranu. Ovo je uzvratni susret nekadašnjeg 6.Kola PH, gdje smo mi bili gostujući u Dubrovniku. Domaćin tada nije imao nikakvih zdravstvenih tegoba, jer je krajnji rezultat iznosio … pa i više nego dovoljno!

Doduše mi smo tada, uz standardnu meteoropatsku glavobolju, imali stvarnih zdravstvenih problema, jer koliko se sjećamo nedostajalo nam je čak šest igrača. Nije da to pišemo iz razloga da vas navedemo na krivi put, da pomislite kako bi u punom sastavu pobijedili protiv Juga u Dubrovniku, nego čisto da uđe u zapisnik … možda (!) bi razlika tada bila “dovoljnija”.


Kompletni nismo ni ovog puta, odnosno ponovno smo “desetkovani”, jer u vladavini svakakvih; 37+ temperatura, grlobolja, istegnuća … preko; viroza, gripa …pa sve do; u mračnoj sobi pronalaženja namještaja nožnim prstima (podatci poznati redakciji) … jako je teško nastupiti u kompletnom sastavu. Srećom, tu su uvijek mornareve mlade snage koje čekaju kao zapete strijele, spremne za lansiranje u seniorske dvoboje.

Kompletni ili ne, malo koja momčad može se pohvaliti da je prijetnja ekipi Juga, pa u tu manjinu ne ubrajamo ni sebe. Mišljenja smo da protivničku momčad ne trebamo posebno predstavljati, jer ovaj članak sigurno ne čita nekakav pasionirani ljubitelj kriketa, koji je prvi put i to slučajno, krivim klikom zalutao na članak o vaterpolu. Protivnik nam je (na našu veliku žalost) u odličnoj formi, koju su prezentirali prethodni utorak (22.02) u utakmici Europske Lige prvaka, gdje su deklasirali inače vrlo dobru momčad Crvene Zvezde – rezultatom 19:11. Čini se da jugaši baš vole tu neku, nama nepoznatu simboliku broja “19”, jer vidimo poprilično sličnosti s našim rezultatom iz 6. kola.  Pokušali smo doznati više, ali kako smo telefonski poziv uputili u 13:13h, njihov dežurni numerolog stavio nas je na block!

Jasno je da nakon što prošli vikend nisu uspjeli uzburkati Jadran(a), Jug ovaj put u Split dolazi po bodove, i to je jedino što ih zanima (pričamo o njihovoj ekipi, a ne o pojedinačnim interesima igrača; vezenje goblena, pletenje, lončarstvo, slikanje …) a mi ćemo ih nažalost u tom naumu jako teško spriječiti. Jedino što možemo poželjeti je da im posjet Splitu bude što ugodniji, ali zato “boravak” u bazenu što neugodniji. Neka su i bolji (budimo realni), ali neka se ipak malo pomuče za te bodove!

Tijek same utakmice pratite na službenoj stranici Saveza:

MORNAR BS – JUG AO

Naprid Mornari!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security