12. Kolo PH / Loš dan za Poljud

Prvenstvo Hrvatske Seniori / 26.02 / SPLIT

MORNAR BS – JUG AO 8:18


(1:5), (1:6), (3:4), (3:3)

Strijelci (Mornar): Mladinov (1), Vrdoljak (3), Penava (1), D.Akrap (1), Bušelić (1), Majić (1)


🔹 U dubini (vrlo duboko) duše nadali smo se da će Jug biti iscrpljen nakon dvije teške utakmice zaredom (Jadran i C.Zvezda), međutim te nade su odmah na početka susreta ostale u dubini. Iako je nama nedostajala nekolicina igrača, Jug je u goste došao u “punoj ratnoj opremi”. Već smo na predstavljanju vidjeli da nam se ne piše dobro, obzirom na težinu imena koja su protiv nas nastupala. Gosti su već u 1/4 susreta pokazali tko je glavni u bazenu, a mi se tu nismo baš najbolje snašli.

U isto vrijeme, 100 m zračne linije od nas, Hajduk je proživljavao svoje drame protiv Rijeke (1:3) tako da jednostavno nije bio dan za Poljud – bilo na travnjaku, bilo u bazenu. Ne znamo za Hajduk (nismo gledali) ali mi smo se borili, jednostavno nije išlo. Iako je je naš centarski duo Buzdovačić – Dužević radio dobar posao na svom dijelu bazena, ipak smo činili podosta pogrešaka u napadu, brzopletih krivih dodavanja, nekih čudnih udaraca … a to je nešto što vrhunske momčadi poput Juga lako prepoznaju i odmah kažnjavaju. Jesi krivo dodao? Jesi! Sjedni i evo ti +1 na semaforu!

Dobro, nije sad da je rezultat neko posebno iznenađenje pa da smo obukli crninu i ugasili muziku … nego eto, nepopravljivi smo po pitanju nadanja. Kada već spominjemo nadanja, pretpostavimo da su svoja neka nadanja ostvarila dvojica naših pripadnika “mladih snaga”. Svoj debi pod seniorskim vratnicama, danas je imao Mlađi Junior Antonio Blažević, i to ne u ulozi nekog statista, nego aktivnog sudionika s upisanom jednom obranom! Bravo Antonio!!

Još jednog mladića smo danas (ne samo danas) zamijetili, iako je već nastupio pod seniorskom kapicom , danas se prvi put na službenu listu strijelaca u seniorskoj konkurenciji upisao Luka Penava i ovim putem mu čestitamo na njegovom prvijencu- bravo Luka !!


Sigurno ste već naviknuli da je Marin Vrdoljak prvi strijelac u mornarevim utakmicama, ali on još uvijek drži i prvu poziciju najboljeg strijelca lige. Za vrat mu “puše”, s dva gola zaostatka ali i s utakmicom manje, još jedan nekadašnji mornarevac a sada član Jadrana, Jere Marinić – Kragić.

Sljedeći vikend smo još jednom u ludom ritmu Regionalne Lige na turniru u Zagrebu. Više o tome u našem sljedećem broju.

Do slušanja!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security