14.Kolo PH / Pobjeda Solarisa

Prvenstvo Hrvatske Seniori / 23.Ožujka / ŠIBENIK

 


SOLARIS – MORNAR BS 12:7

(3:2), (3:4), (4:0), (2:1)

Strijelci (Mornar): R Akrap (1), Vrdoljak (1), Buzdovačić (4), Bušelić (1).


VERSUS SOLARIS  (Sezona 2022 / Epizoda 1/3)

🔹 Upravo ste odgledali (bilo je live na CROWP Youtube kanalu) prvu epizodu serijala Mornara i Solarisa. Pilot epizoda imala je isključivu ulogu određivanja mjesta radnje naredne dvije epizode. Prebacivanjem iz filmske u sportsku terminologiju, značilo bi da smo u sljedeće dvije utakmice borbe za ulazak u polufinale (S Solarisom,naravno) mi domaćini prvog dvoboja, a Solaris naravno drugog.

Nažalost ostvarilo se naše predviđanje iz najave utakmice, gdje smo spomenuli (urekli?) da je prijenos bodova iz Crnice poprilično težak zadatak.

Polovica utakmice ni blizu nije ukazivala na finalnu rezultatsku razliku. Obje momčadi poprilično izjednačene, plivački, taktički, pucački … jako privlačno iz perspektive gledatelja koji očekuje 2.epizodu serijala. U glavnoj ulozi na strani pozitivaca (naravno da smo to mi!) našao se naš centar Duje Buzdovačić, koji je brojnim isključenjima, kao i s 100%-tnom realizacijom svoja 4 zgoditka održavao rezultatski balans. Dok naš Duje očekuje ponudu za neki serijal od Netflixa, nastavimo mi drugim smjerom …

Treći period susreta već je drastično ukazao da pitanje pobjednika nije više visjelo u zraku. Zrak nam je postao težak, koncentracija popustila, i taj period susreta bili bismo najsretniji da je bio blok reklama od punih 8 minuta. Period igre u kojem ne samo da nismo dodirnuli mrežu “negativaca”, nego smo do kraja susreta trajno izgubili dva važna igrača. Kad kažemo izgubili, ne mislimo da nismo znali gdje su, nego na to da su Roko Akrap i Petar Uvodić poslani na sušenje s po tri osobne pogreške. Golove smo teško postizali, nekako možda i prelagano primali, tako nam se posljednji period susreta učinilo da obje strane jedva čekaju kraj utakmice – svi osim Ferdinada Bušelića! On kao da je utakmica tek počela, nevjerojatna želja za igrom, borbenost, trud … da kojim slučajem igra u Hajduka, trofej “Hajdučko Srce” definitivno bi bio njegov! Svaka čast!


Sve u svemu, poprilično izjednačena utakmica, koja bi u nekim drugačijim momentima mogla “prevagnuti” na bilo koju stranu – dovoljan poziv gledateljima da pogledaju 2.epizodu, koja je po rasporedu već 23.Ožujka na Poljudu.

Ne preostaje nam ništa drugo osim da vas pozdravimo, ali i da čestitamo Solarisu na čistoj i zasluženoj pobjedi!

Do slušanja!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security