15. kolo – Crnjak u Crnici

Nakon i ovog poraza vaš i naš, a najmanje svoj “dopisnik” je upao u manju depresiju, jer zadnjih kola piše samo o porazima. Težak je “novinarski” kruh posljednjih tjedana (osim ukoliko ne izvještavate o utakmicama Pro Recca) a sigurno je još puno teži mladim igračima Mornara, koji uz sav trening, trud i zalaganje u zadnje vrijeme nikako do pobjede. Ovim putem molimo stručni stožer da pričekaju sa antidepresivima jer je ovo za većinu naših igrača ipak tek prva sezona u seniorskoj konkurenciji, a poznata izreka (nije ni nama baš jasno zašto) kaže da se “prvi mačići u vodu bacaju”. Namjeran mislilac bi možda rekao: “vama i je mjesto u vodi!” i bio bi u pravu ali … (ništa ali, daleko smo otišli od teme). Naravno da naši treneri imaju znanje i stručnost, pa su itekako svjesni da je ovo nekim igračima tek prva sezona i naravno da zbog toga neće završiti na antidepresivima …. ali neke tablete na biljnoj bazi, lako moguće  😀

 

Nastavimo ipak u ozbiljnijem tonu…

Utakmica od koje realno i najiskrenije nismo očekivali mnogo, ali isto tako bi lagali kad bi rekli da se nismo nadali. U najavi za utakmicu već smo naveli da je Solaris u blagoj (misleći na veliku) prednosti, upravo zahvaljujući iako mladim ali znatno iskusnijim a samim tim i zrelijim igračima. To iskustvo se kao i u utakmici protiv Primorja još jednom pokazalo kao presudno u utakmicama ovakvog tipa, u kojima puno ne očekuješ ali ipak imaš neku nadu i mogućnost za ostvarenje pozitivnog rezultata. Početak je bio kako mi to obično radimo jako dobar. Prvu četvrtinu smo se držali jako dobro, domaćin je poveo sa 1:0 i do pauze se igralo “gol za gol” te smo na pauzu otišli sa rezultatom 3:3. U drugoj četvrtini smo malo lošije ali još relativno dobro odolijevali napadima domaćina ali je Solaris ipak polako počeo graditi svoju prednost sa 2 gola razlike. Kako to obično biva, 3/4 je donijela veliku prevagu, gdje mi svoje šanse nismo iskoristili za razliku od domaćina. Najzapaženiji u njihovim redovima bio je Pelicarić sa 5 postignutih golova dok su sa naše strane golove postigli: Po dva gola Goran Solje, Paolo Jakovčević te Duje Akrap, a po jedan Marin Vrdoljak te Luka Dužević.

Da mi više ne izmišljamo kloriranu vodu, za viđenje utakmice smo pitali koga drugog nego našeg kapetana Duju Buzdovačića:

” Unatoč našoj želji i ambicijama da pobijedimo Solarisa i osiguramo 5.mjesto u doigravanju, nismo uspjeli. Možda je teško sada reći što je presudilo i prelomilo utakmicu. Nekako mi se čini da smo najviše platili danak neiskustvu i mladosti, ali samim tim ne bi umanjivao odlično odigranu utakmicu od strane Solarisa, koji je znao kazniti svaku našu pogrešku. Imali smo mi i svojih prilika koje nismo iskoristili i nažalost rezultat je takav kakav je. Okrećemo se utakmicama protiv Jadrana a na nama igračima je da nastavimo sa radom i treninzima jer nas jedino to može podignuti na nivo više, da bi u budućnosti mogli lomiti i dobijati ovakve utakmice”

 

 

 

 

 

 

To je bilo sve od nas za danas, “čujemo se” prije sljedeće utakmice gdje nas očekuje momčad splitskog Jadrana.

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security