16. kolo ph – JUG AO

Subota 03.Travanj, 19:30 h

 

Nažalost zbog problema momčadi Solarisa sa Korona virusom, preskočili smo 15. kolo u Šibeniku te nastavljamo prema rasporedu na 16.kolo. Termin te utakmice koja je odgođena, dogovoriti će se naknadno ovisno o epidemiološkim faktorima. Ovim putem želimo igračima Solarisa što brži i uspješniji oporavak.

Ponovno smo na domaćem bazenu gdje dočekujemo aktualnog prvaka Hrvatske, momčad Juga. Dubrovčani  nam dolaze s mogućim manjim razočarenjem jer su prethodni vikend u finalu Regionalne vaterpolo lige izgubili od momčad Radničkog iz Kragujevca, te su nenadano ostali bez trofeja. Većina poznavatelja vaterpola očekivala je da će Jug kao veliki favorit u finalu pobijediti momčad Radničkog, međutim desilo se da su ih Kragujevčani iznenadili te su  Dubrovčanima ipak “prepustili” srebrnu medalju.

Počevši od visokog poraza od Pro Recca u Ligi prvaka, preko još jednog neočekivanog poraza od Solarisa u domaćem prvenstvu, pa poraza od splitskog Jadrana u Dubrovniku te posljednjeg poraza od gore spomenutog Radničkog, učinilo nam se da je momčad Juga u manjoj krizi, pa smo se samim tim “ponadali” da je konačno došao i naš red da ih pobijedimo 😀 😀

 

Srećom 😀 za Jug i mi proživljavamo našu rezultatsku krizu iz koje nikako da se oporavimo, iako je bljesak nade postojao u utakmici protiv Primorja gdje smo izgubili već “dobivenu” utakmicu. Razmatrali smo čak i opciju odlaska na skidanje uroka ali nema smisla da nešto tako moćno i učinkovito trošimo na baš ovu utakmicu.

Šalu na stranu, Jug je odlična momčad, razlika u kvaliteti je očigledna i usudimo se reći da je ishod utakmice realno izvjestan svim poznavateljima vaterpola. U prethodnom 15.kolu (nama odgođenom) odigranom 31.Ožujka, nisu izgledali nimalo razočarano, te su još jednom demonstrirali svoju nadmoć deklasiranjem inače solidne momčadi riječkog Primorja, rezultatom 15:5. Na nama je međutim da bez obzira na činjenično stanje stvari, uvijek dajemo svoj maksimum, izgrađujući tako momčadski duh te da iz utakmice u utakmicu rastemo kroz neophodno seniorsko iskustvo. S obzirom na sve navedeno, rezultat je apsolutno u drugom (trećem?) planu a obzirom da nemamo što izgubiti, možda u ovakvim utakmicama imamo priliku da igramo opušteno ,sazrijevamo, te stvaramo od ovih naših mladića – jednu stabilnu seniorsku ekipu.

Naprid Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security