2. Kolo Regionalne Lige / Jadran ST

2. Kolo Regionalne Vaterpolo Lige
MORNAR BS – JADRAN ST 3:14

  (2:4), (0:4), (0:3), (1:3)

Strijelci (Mornar): Hrvatić (1), Buzdovačić (1), D.Akrap (1)


Optimisti vole izreku da nakon kiše uvijek dolazi sunce, dok je nama milija da nakon pobjede uvijek dolazi poraz. Obzirom na razliku u kvalitetu, iskustvu, financijama … pobjedu sigurno nismo očekivali, pa čak se nismo ni nadali istoj, osim možda da ćemo malo skuplje prodati svoju kožu. Računali smo kako će jadranaši možda biti bar malo umorniji nakon sinoćnje utakmice protiv Solarisa, međutim kako se pokazalo, ništa od tih izračuna nije bilo točno.

Kao što možete vidjeti, zgoditke na samoj utakmici rasporedili smo dosta racionalno. Na samom početku utakmice postigli smo dva komada (Buzdovačić, D.Akrap) i kad smo vidjeli da to znamo i možemo, više nas nije bilo briga. S druge strane Jadran uopće nije bio racionalan, postizali su zgoditke kad god su bili u prilici. Vjerujemo da protivnički golman neće biti plaćen za 2. i 3. period susreta jer praktički nije ni imao nekog posla. Dosta dugim tranzicijama iz obrane u napad, ostajalo bi nam prekratko vrijeme za napad, pa je dosta lopti bačeno ‘sa strane’, bez pokušaja udarca na gol. Zbog gore navedene razlike u …pa u svemu, naši golmani Kordić a kasnije i Pavić bili su na ‘sto muka’. Ako bi išli gore spomenutom logikom o dnevnicama, njih dvojica definitivno zaslužuju duplu. Upravo zahvaljujući njihovim obranama, Jadran se zadržao na brojci 14, što (ukoliko pogledate bez naočala za čitanje) je dovelo da krajnji rezultat izgleda kao broj PI (3.14) koji bi trebao biti ugodan za neko matematičko oko.

Da sve to postigli, da bi rezultat izgledao privlačan matematičarima, morali smo se truditi da ne postignemo gol pune dvije četvrtine. Isto tako da ne bi ostao na nekakvoj ‘bezveznoj’ brojci od 2.14, u posljednjim trenutcima utakmice pobrinuo se Bruno Hrvatić, te je svojim zgoditkom zaključio za 3:14, na čemu mu možda bude zahvalno neko matematičko društvo.

Ovom utakmicom s 50%-tnim uspjehom završili smo 1.turnir Regionalne Vaterpolo Lige. Ukoliko ne dođe do kakvih promjena rasporeda, sljedeći po redu nam je turnir Kupa Hrvatske u Zagrebu, koji je predviđen za 21. – 23.Listopada

Do slušanja!

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security