3. KOLO RVL / ŠABAC

REGIONALNA VATERPOLO LIGA, 23.01 – BEOGRAD
MORNAR BS – ŠABAC 10:16

(2:5), (3:4), (2:1), (3:6)

Strijelci (Mornar):  Hrvatić (2), Vrdoljak (2), Jakovčević (2), Buzdovačić (2), D.Akrap (1), Bušelić (1)


Eto, ovo je bila naša posljednja ovosezonska epizoda u beogradskom snijegu i ledu. Sad vam je valjda i jasan razlog zašto se kući vraćamo bez pobjede, mi iz Dalmacije jednostavno nismo navikli igrati vaterpolo po snijegu. Sama činjenica da na put nismo ponijeli set zimskih vaterpolo kapica, dovoljna je da shvatite razloge izostanka novih bodova na našem saldu.  Svim dalmatincima kao razlog poraza dovoljno bi bilo napisati; Nismo popili kavu (utakmica u 10:00 ujutro) sa cvikama za sunce na glavi – i to je to. Reakcija bi bila: “Aaaah” – ili u prijevodu; Pa naravno, logično je da ste izgubili. Igrali bez kave i bez sunčanih naočala, sve je jasno – ne treba dalje. Za sve one koji nisu iz Dalmacije, ako baš moramo, evo i tog dalje;

Na trenutak smo se ponadali da bi ova utakmica mogla krenuti drugim putem od prethodno odigranih, jer smo je otvorili vodstvom. To je bio kratak trenutak nadanja jer je Šabac brzo izjednačio a potom i napravio veću razliku na kraju prvog perioda. Upravo krajem tog prvog perioda utakmicu je isključenjem s pravom zamjene završio Luka Dužević, pa je samim tim naša centarska pozicija ostala bitno oslabljena. U drugom periodu malo smo zbili redove, došli na aktivan rezultat od 5:8 kad smo ostali bez još jednog igrača. Ovaj put se na tuševima Duževiću pridružio s pravom zamjene (ne na tuševima nego u bazenu) isključeni Roko Akrap

Da mi previše ne pričamo s naše sunčane pozicije o poziciji onih na ledu, za viđenje iz perspektive “kapice uz kapicu” upitali smo našeg Paola Jakovčevića:

” Današnjom utakmicom protiv Šabca završili smo turnir u Beogradu. Utakmica u kojoj smo mogli doći do novih bodova ali nažalost ipak nismo ispunili taj cilj. Presudila je naša početna nespretnost ali i veće iskustvo protivničke momčadi. Kasno smo se razbudili i počeli igrati onako kako znamo, pa nam tako samo preostaje žal za propuštenim, no što je – tu je. Okrećemo se pripremana za Prvenstvo Hrvatske, gdje nas već u Srijedu očekuje gostovanje na Korčuli.”

Paolo nam je rekao sve što nas je zanimalo o današnjoj utakmici kao i o onom što nas tek očekuje. To bi bilo sve od nas iz Beograda, pa se čujemo i prije nego što mislite.

Idemo dalje Mornari!

 

 

 

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security