4.KOLO KUPA / MLADOST

KUP Hrvatske Seniori / 11.12.2021 Split / 4.KOLO  /
(18:00H)

 

MORNAR BS – MLADOST 13:17


(5:6), (3:4), (1:3), (4:4)

Strijelci (Mornar): Hrvatić (2), Vrdoljak (2), Solje (1), Jakovčević (1), Buzdovačić (1), D.Akrap (2), Bušelić (3), Dužević (1)


🔹 Nakon jutarnje utakmice protiv zadrana, u popodnevnom terminu istog dana turnira, susreli smo se sa ekipom Mladosti. Ne mislimo na slučajan susret negdje po hodnicima bazena, nego na namjernu međusobnu (međusvlačionsku? – u svlačionici su pokraj naše!) utakmicu. Dok se Mladost jutros izležavala (kao i svi mladi), gledajući kišu iz svojih toplih kreveta, mi smo bili mokri do gole kože … u bazenu – protiv Zadra 1952. Kako se pokazalo, protivnik nam nije zadao veće probleme, ali ipak smo trebali podnijeti poneke žrtve. Trebalo se ranije probuditi … utakmica, ručak (tko o čemu, redakcija o ručku) odmor … i dok nam se mudantine još nisu ni osušile, već smo bili na utakmici s Mladosti. Sve gore nabrojeno bila je namjera, osim poraza – on nije bio u (krupnom) planu. Desio se neplanirano, ali kako je Mladost ipak bila favorit susreta, doživjeli smo ga uz jednu manju dozu očekivanog. Unatoč spoznaji da je Mladost favorit, ipak nešto kvalitetnija ekipa, svejedno smo gajili nade u moguće iznenađenje. Nažalost svih mornarevih navijača (igrača, trenera, uprave … čistačice…) iznenađenje je ipak izostalo.  Koliko god da je utakmica bila neizvjesna do neke 3/4 susreta, Mladost se ipak pokazala kao kvalitetnijom i iskusnijom momčadi. To je posebno došlo do izražaja, vaterpolski tradicionalno, tijekom 3/4 susreta gdje je u nekom manjku naših rotacija protivnik zabijao prelagane golove. Dešavalo se to i tijekom velikog dijela susreta, ali je možda najviše došlo do izražaja baš tijekom 3/4 susreta. Po broju postignutih golova, u napadu nam nije nedostajalo kreativnosti, ali smo ipak malo podbacili u obrambenom segmentu. Kako bi mi u Dalmaciji rekli: “Falio je malo špirita!”.

Vrata finalnog turnira smo zatvorili i zaključali, ali nam svejedno u nedjeljnom jutarnjem terminu preostaje utakmica protiv solidnog Primorja. Možemo li pronaći motiv za sutra nakon večerašnjeg blažeg razočarenja? Utakmica koja je rezultatski nebitna, ali svejedno nitko ne voli da mu se piše poraz. Hoće li stručno vodstvo Mornara pronaći način da motivira igrače? Hoće li naši igrači pronaći način da motiviraju sami sebe? Sve to ćemo saznati 12.Prosinca u 10.00H na tribinama, ili na direktnom linku:

PRIMORJE – MORNAR / KUP

Ajmo po tu pobjedu Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security