5. kolo – plasman za pamćenje, igra za zaborav

Nismo pogriješili napisati naslov. Mornar je sa pobjedom protiv KPK od 12:10 trenutno sa 15 bodova, vodeći na tablici. Dobro, realno odigrali smo neke jako dobre utakmice i uz malo sreće sa rasporedom još uvijek se nalazimo na vodećoj poziciji prvenstva Hrvatske. Na sve te dobro odigrane utakmice ipak je sjenu bacila baš današnja predstava. Pobijedili smo, uzeli smo tri boda ali nije bilo ni blizu onoga na šta smo do sada već navikli. Razlog nam je apsolutno jasan. Kompletna momčad je bila u samoizolaciji, nismo trenirali, imali smo dugu pauzu od prethodne utakmice tako da se to sve skupa jednostavno slomilo danas. Za razliku od prethodnih utakmica, danas nismo mogli vidjeti ni brzo plivanje, ni brze akcije, dodavanja…a to je sve ono na što smo do sada navikli.

KPK nam je tijekom cijele utakmice “puhao za vratom”, igralo se doslovno gol za gol, lako smo ih primali a sa mukom zabijali (reklo bi se da smo bili altruistički raspoloženi)  a u jednom trenutku 3. četvrtine, gosti su čak imali i vodstvo od gola razlike. U tim trenutcima klupa Mornara je bila toliko vruća da je pomoćni trener Pavlović zaradio crveni karton (nije bio nikakav klizeći start, nego samo primjedba zbog vremena na semaforu) a treneru Buriću ,sigurni smo,u tom trenutku ni jedan tlakomjer zemaljskog porijekla ne bi uspio izmjeriti tlak.

Koliko god je većina momčadi bila u nekoj “samoapatiji”, srećom je Marin Vrdoljak bio u “samoelementu” pa je tako sa svoja 4 zgoditka održavao momčad “na vodi”. Mladi Domagoj Butić je tijekom utakmice svoju nervozu uzrokovanu ozljedom i nedostatkom treninga pokušao prenijeti na suparničkog igrača te je tim činom zaradio isključenje sa utakmice, ali s pravom zamjene. Ono što smo mi sa tribina u par navrata već uočili, je da nam se iz utakmice u utakmicu sve više sviđa igra našeg mladog centra Luke Duževića, koji je ukoliko ovako nastavi na najboljem putu da postane igrač na kojeg se ozbiljno računa!

 

Toliko od nas za danas. U sljedećem kolu dočekujemo Mladost, što nam ne bi trebalo predstavljati problem jer smo mi ipak prvi, a oni “tek treći na tablici” 😀 😀

Scroll to Top
Malcare WordPress Security