6.Kolo Regionalne Lige / Novi Beograd

ZAGREB, 27.Studenog
NOVI BEOGRAD – MORNAR BS  17:3
 (2:1), (7:1), (4:0), (4:1)

Strijelci (Mornar): Penava (1), Buzdovačić (2)


Za posljednji dan turnira, doživjeli smo pravi hladan tuš. Taman kada smo računali na tri lagana boda, desio nam se veliki kiks, gdje smo uspjeli izgubili od ekipe Novog Beograda. Kako su upravo iznenađenja najveća sportska draž, tako današnja pobjeda europskog viceprvaka, sigurno pruža veliko zadovoljstvo istinskim sportskim zaljubljenicima. Osim naravno zbog razlike u kvaliteti, na same bodove računali smo i zbog ranijeg termina utakmice (10:00h), obzirom su oni jučer igrali u kasnijem terminu od nas, pa smo se sukladno tom nadali da će ih jadranaši toliko izmoriti – gdje mi samo imamo pokupiti tri lagana boda.

Od svega gore navedenog istiniti su samo navodi o utakmici protiv Jadrana, te sam termin početka današnjeg ogleda. U utakmicama kao što su ove, ne preostaje nam ništa drugo nego da se malo našalimo na svoj račun. Novi Beograd je krema svjetskog vaterpola i jednostavno su toliko ispred nas, da dvoboj protiv njih spada u rang, ne nemoguće, nego skoro pa ‘samoubilačke’ misije. Sigurno da nisu nepobjedivi, ali gledano čisto iz naše perspektive, nikakva taktika ovdje nam nije od pomoći. Koliko god da je fizički zahtjevno igrati protiv ovakvih vrhunskih ekipa, toliko je s druge strane psihički potpuno oslobađajuće. Igrači su apsolutno svjesni da nemaju što izgubiti, pa mogu dati sebi malo ‘oduška’. Jedina mana prevelikog oduška bila bi da na semaforu piše rezultat tipa nekakvih 23:3 (zamalo), što onda i nije baš toliko ‘oslobađajuće’. Najvažniji zadatak našeg prvog stratega, bio je da sačuva igrače od ozljeda, pa je tako iskoristio najveći mogući broj rotacija, gdje je većim dijelom utakmice svoju priliku dobio i Toma Gabrić, inače zamjenik našeg prvog čuvara mreže.

Ovom utakmicom završen je (na sreću) drugi po redu turnir Premier Regionalne vaterpolo lige, a mi se vraćamo na kolosijek Prvenstva Hrvatske, gdje iduću Subotu dočekujemo zagrebačku Mladost.

Do slušanja!

 

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security