6. MJESTO JUNIORA NA PRVENSTVU HRVATSKE

DUBROVNIK, 10. – 13. Ožujka, 2022.

Završeno je Prvenstvo Hrvatske u kategoriji Juniora, na kojem su naši mladići osvojili 6.mjesto. Turnir u trajanju od tri dana održavao se u Dubrovniku, u organizaciji HVS-a s ekipom VK JUG AO u ulozi domaćina.

Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine od po četiri momčadi, gdje su se dvije prvoplasirane ekipe –  VK JUG i VK Jadran, iz obje skupine plasirale direktno u polufinale, dok smo mi ostali razigravali u četvrtfinalnim dvobojima.

Prvotne skupine izgledale su ovako:

SKUPINA “A”:  JADRAN ST, POŠK 1937,  PRIMORJE EB, ZADAR 1952

SKUPINA “B”: MORNAR BS, HAVK MLADOST, JUG AO, KPK

Nakon poraza od Juga u 1.kolu, zaredali smo s dvije pobjede. Pobjede koje su nam ulijevale nadu u neki puno bolji plasman od onog konačnog. U 2.kolu natjecanja u odličnoj utakmici pobijedili smo zagrebačku Mladost rezultatom 11:9. Istog dana odnijeli smo još jednu pobjedu, i to identičnim rezultatom kao u jutarnjem terminu, ali ovaj put protiv korčulanskog KPK. Utakmica u kojoj smo imali pristojno vodstvo, da bi je kako se sve više približavala kraju, umalo pretvorili u pravu dramu. Srećom na kraju smo je ipak uspjeli privesti kraju u našu korist.

Rezultati u skupini “B”

Osvojenim 2.mjestom u skupini “B” plasirali smo se u četvrtfinalni dvoboj, gdje nas je kao trećeplasirana ekipa skupine “A”, dočekala momčad POŠK 1937. Utakmica u kojoj se nismo baš iskazali, momčad koja bi realno trebala biti lošija od nas, rezultatski nas je deklasirala. Lošom igrom, primanjem prelaganih golova, problema s davanjem istih … dovelo nas je u konačni rezultat od 6:12 u korist POŠK-a 1937. Tim porazom isključeni smo iz borbe za medalje, a uključeni smo u borbu za mjesta, od 5. – 8. U popodnevnom terminu tog kobnog dana, dočekala nas je ponovno ekipa KPK – koju smo već jednom porazili u skupini.

Iako je sam tijek utakmice bio potpuno različit onom u grupnoj fazi, krajnji rezultat je bio skoro pa identičan 11:8 (11:9 u skupini). Pobjeda nad ekipom KPK odvela nas je u nedjeljnu utakmicu za konačno 5.mjesta prvenstva protiv zagrebačke Mladosti, s kojima smo se također susreli u skupini (slika poviše).


Iako smo sredinom susreta bili u vodstvu, uspjeli smo prokockati sve naše šanse i konačnim porazom od 9:13, izgubili peto mjesto u korist ekipe HAVK Mladost. Naša ekipa pod trenerskim vodstvom Zvonimira Ivanka te Zdeslava Vrdoljaka u ulozi njegove desne ruke, ovom utakmicom završila je dubrovačku priču na Prvenstvu Hrvatske.

Svi naši rezultati na turniru

Na kompletnom turniru, u našim redovima najučinkovitijim pokazao se Luka Omrčen sa postignutih 15 pogodaka iz šest utakmica – što ga je svrstalo u sam vrh najboljih strijelaca prvenstva. Naime identičan broj zgoditaka uz već spomenutog L.Omrčena, postigli su i Patrik Kolak (Jug Adriatic osiguranje) te Niko Čubranić (Primorje EB) – pa tako njih trojica dijele titulu za najboljeg strijelca prvenstva. U njihovoj blizini “našao” se još jedan mornarevacRoko Gudurić, koji je postigao tek dva zgoditka manje od gore navedene trojice.


Ovim putem čestitamo VK JUG AO na osvojenom prvenstvu, a ujedno im se zahvaljujemo na odličnoj organizaciji turnira!

Kako je to sve otprilike izgledalo, pokušati ćemo vam dočarati kroz našu galeriju slika:

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security