6. MJESTO ZA ‘NADE’ NA FINALU KUPA HRVATSKE

Zagreb, 24. – 27. Srpnja

🔹 Od ukupno 16 ekipa koje su nastupile na turniru, naša ekipica Nada pod vodstvom prof.Marijan Smoje, osvojila je konačno 6. mjesto. Svoj put započeli smo skupinom ‘C’, a kako se odvijao turnir – zaveslaj po zaveslaj, pročitajte u nastavku.

1.Kolo: PRIMORJE – MORNAR   3:8
Prvu utakmicu turnira otvorili smo s ‘lako ćemo’ pa iako konačni rezultat ide u prilog tom stavu, ipak nije sve teklo baš toliko glatko. Na samom startu utakmice poprilično smo se mučili, kako s protivnicima tako i s vlastitom nervozom. Kasnije je to sve sjelo na svoje mjesto, te je samim tim cjelokupna ekipa zaslužila zajednički odlazak na sladoled. Najraspoloženiji u našim redovima bili su Mihaljević s tri, Vidović – Jelinčić s dva te Vlahović, Barhanović i Petković s po jednim zgoditkom.

2.Kolo: OVK POŠK – MORNAR  1:16

Kako smo pripali skupini ‘C’, lukavo smo prije samog turnira povećali unos vitamina ‘C’, čije nam zalihe još uvijek omogućuju održavanje visokog ritma utakmica. Isključivo iz tako maestralnog planiranja, mogao je proizići ovakav konačni rezultatski omjer. Shodno tome nije čudno da se u današnju listu strijelaca upisao popriličan broj igrača: Vlahović (1), Barhanović (2), Bobanović (1), Vidović -Jelinčić (3), Mihaljević (1), Šimičić (3), Petković (3) te Katavić (2).


3.Kolo: MORNAR – KPK   4:9

Nismo sigurni da li je mogući razlog u višku C vitamina, ali možemo slobodno izjaviti da smo večeras pobijedili sami sebe. Možda bi prikladniji izraz bio da smo bodove doslovno stavili u ruke protivnika. Apsolutne prilike poput kaznenog udarca, kontranapada s našim igračem jedinim ispred protivničkog golmana … uspjeli smo pretvoriti u neprilike. Protivnik je sve naše takve neprilike pretvorio u zgoditke, te smo umjesto neizvjesne utakmice uprihodili ovakav završetak. Nažalost, ovaj poraz nas je bodovno odvojio od borbi za medalje, te nas poslao u utakmice za 5.-8. mjesta. Sutra prema rasporedu imamo dvije utakmice, čiji će rezultati definirati da li ćemo se boriti za 5. ili za 7. mjesto.


4.Kolo: MORNAR – POŠK 1937  11:3
Izlazak iz skupine C za protivnika nam je podario ekipu naših sugrađana, protiv kojih nismo smjeli imati milosti. Pobornici smo dobrosusjedskih odnosa, ali obzirom je na turniru presudna i gol razlika, morali smo privremeno zanemariti odnose bilo kakvog tipa.
Kao ‘prvi navalni’ danas se iskristalizirao Bahranović s tri zgoditka, dok su ga Tvrdić, Čečuk, Vidović -Jelinčić, Mihaljević, Šimičić, Juretić, Katavić te Novaković slijedili s po jednim zgoditkom.

5.Kolo: HAVK MLADOST – MORNAR  11:1
Protiv domaćina koji je istodobno i najveći favorit turnira, realno nismo gajili kako ‘mlađe’, tako ni ‘starije’ nade. Iako ne posjedujemo kristalnu kuglu, mogli smo pretpostaviti što nas očekuje, te smo shodno tome poneke atome snage odlučili sačuvati za sutrašnji susret. Izvještaj s terena kaže da je naš najbolji pojedinac bio golman Dino Družijanić, čije su nas obrane spasile od još većeg potopa. U listu strijelaca redom su se upisali: …, …, …, …, te Mihaljević s jednim zgoditkom.

 ZA 5.MJESTO: JADRAN – MORNAR  7:1
U sportskom svijetu česta je izreka da je nešto lakše osvojiti nego zadržati. Ako je suditi po tome, mi smo (čini se) postigli rijetko viđen uspjeh, obzirom smo uspjeli obraniti naše 6.mjesto sa Prvenstva Hrvatske. Da smo kojim slučajem danas pobijedili, to jednostavno ne bi bilo ‘to’. Iako smo se trudili, borili, ipak pokušavali sve da ‘to ne bude to’, jednostavno nam ništa nije polazilo za rukom. Promašili smo između svega ostalog i dva peterca, što je bilo i više nego dovoljno da obranimo naše 6.mjesto. Jedini period u kojem smo još imali snage i gdje su nas ruke još uvijek ‘slušale’, bila je prva četvrtina, u kojoj je Vidović -Jelinčić postigao naš ‘počasni’ zgoditak.

Bez da više spominjemo ‘rušenje sportskih mitova’, turnir nam je protekao u odličnom raspoloženju, druženju, zabavi te ga već samim tim smatramo uspješnim!
Bravo Mornari! 💪

U nastavku pogledajte foto galeriju s zagrebačkog turnira,
Do slušanja!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security