7.Kolo Prvenstva Hrvatske / Mladost

03.Prosinca, 18:30h

🔹Nakon što su nam igrači uspješno preživjeli još jedan izazov Regionalne vaterpolo lige, vraćamo se sedmom kolu Prvenstva Hrvatske. Domaćini smo zagrebačkoj Mladosti, s kojom smo se od početka natjecateljske sezone susreli već dva puta, u oba navrata kao gosti. Prvi susret odigrali smo u sklopu Kupa Hrvatske, gdje su nas ‘zaokružili’ lijepom brojkom, dok smo drugi susret odigrali tijekom Regionalne Lige, gdje su s rezultatom od 12:6, bili duplo bolji od nas.

Obzirom se s njima još nismo susreli u sklopu Prvenstva Hrvatske, a posebno ne u splitskim vodama, nemamo pojma što možemo očekivati. Da li u ‘novom’ takmičenju rezultati iz ostalih natjecanja nisu mjerilo, ili mislite da ih ipak trebamo uzeti u obzir? Ne zabrinjavajte se, nismo (bar u trenutcima dok ovo pišemo) još skrenuli s uma, ali sigurno ste svjesni da retoričko pitanje nema nikakvog smisla! Ili ipak …

Definitivno su veliki favoriti susreta, to ne dvojimo. Ono što dvojimo je, kada vam kažemo, možda vam gornje pitanje bude samo mrvicu smisleno. Doduše ipak samo mrvicu, jer smo kako u Kupu, tako i u Regionalnoj ligi, kao apsolutni prioritet – kao cilj svih ciljeva, uključili igrački ‘injury free’, ili ‘pranje bez centrifuge’ program. S druge strane, da budemo korektni, u gore spomenutim dvobojima vrlo vjerojatno (nemamo čvrstih dokaza) nisu ni protivnici ‘prionuli baš onako iz sve snage’. Povremeno nam se iz ‘stacionara’ odjave poneki igrači, jave se na treninge, ali daleko je to još od forme, odnosno forma im je još u ‘povojima’.

Da budemo realni kakvi već jesmo; bolja su, iskusnija momčad, nisu nepoznanica, i veliki su favorit za konačno treće mjesto prvenstva. Najveća nepoznanica u stvari smo mi sami sebi, jer još od početka sezone nismo nijednom nastupili u kompletnom sastavu! Kako je bilo na početku, tako je i sada, kompletni sastav nam je čini se nedostižna utopija, pa obzirom na sve gore navedeno, otprilike nam je jasno što od trećeg po redu sraza s Mladosti, možemo očekivati.

Naprid Mornari!

 

 

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security