7. Kolo / Triler na Poljudu

Prvenstvo Hrvatske Seniori / 04.12.2021 Split

MORNAR BS  – SOLARIS 11:11


(3:3), (2:3), (5:0), (1:5)

Strijelci (Mornar): R.Akrap (1), Hrvatić (1), Vrdoljak (3), Jakovčević (1), Bušelić (3), Dužević (2)


🔹 Gdje početi i kako napisati tekst koji bi trebao biti članak a ne knjiga !? Knjiga bi se mogla napisati – film bi se dalo snimiti, ali za članak će ipak biti teško. Ako mislite da je ovo bilo samo retoričko pitanje, prevarili ste se! Nemamo pojma kako toliku dramu sažeti u što kraći članak, pa smo tako snimku utakmice odlučili poslati Quentinu Tarantinu, koji nam je stavio veto na daljnju distribuciju. Ajde da probamo film sažeti u foršpan; Prva je četrvrtina (pozadinska muzika lagana, drama nije na vidiku); Mornari lagano vodstvo od 3:0 (još svira valcer) i baš kad su “naivni” gledatelji (redakcija nije jedna od njih!) pomislili da  je to jednosmjerna utakmica, Solaris se vraća. Ne vraća se samo s jednim golom, nego s tri! Da, dobro ste pročitali – kako smo dali 3 gola, isto tako smo ih i primili. Nervoza je na vrhuncu, mnoga dvostruka isključenja s obje strane … neutralni ljubitelji vaterpola (pa i drame ili trilera) bi uživali – ali mi smo se na tribinama “pojeli”.

🔹 2/4 susreta, Solaris nakon izjednačenja sad već prelazi u vodstvo (u pozadini svira? šta? smislite vi sami!) i navijače Mornara baca u duboku depresiju s 4:6 na semaforu. Marin Kordić odličan na golu ali ne dajemo zgoditak … sve do Luke Duževića koji je, čini se prema najavi susreta, za ručak ipak dobio veći komad mesa od brata, i vratio nas na aktivnih 5:6 za kraj poluvremena.

🔹3/4 susreta .. ponovno valcer u pozadini, Marin Vrdoljak sa tri svoja torpeda nas bez pola muke vraća u igru. Njegovim primjerom poveli su se Roko Akrap i Bruno Hrvatić … i za čas smo došli do umirujućeg (ne umirućeg nego umirujućeg!) rezultata od 10:6

🔹4/4 … Navijači Mornara već pričaju o obiteljskim okupljanjima, problemima, dočecima Nove Godine … naivno (tu negdje je bio i vaš vječno sumnjičav dopisnik) misleći da je utakmica više ili manje gotova. Ne samo da je rezultat “valcerski” od 10:6, nego imamo i kazneni udarac za mogućih 11:6 … “mačji kašalj”! Mačka je ipak zakašljala (nemamo pojma o toj uzrečici ali tako se valjda kaže) i nismo realizirali peterac. Nakon toga uzlazna krivulja utakmice doživjela je drastičan pad, s četiri gola u nizu od strane Solarisa. Nitko na tribinama više ne spominje nikakve obitelji, Nove Godine …svi gledaju i pričaju samo o utakmici. Drama je na samom vrhuncu, rezultat neriješen i tu se, u svoj toj muci nađe jedan mladić … Paolo Jakovčević, koji 23 sekunde prije kraja poentira za 11:10 na semaforu. Publika je sad već u transu, svi na nogama slave zgoditak Paola – nadajući se da je to kraj susreta. Na našu žalost, tu nije bio kraj.

Trener Solarisa – Jure Marelja uzima posljednji time out na utakmici. Samo 23 sekunde!! je do kraja utakmice. Posljednji napad Solarisa je u tijeku, svi igrači su apsolutno “pokriveni” ali napadu se pridružuje i protivnički golman Marin Šparada. Lopta kruži od igrača do igrača, svi su pokriveni … osim golmana Šparade, kojeg “puštamo” na šut. Zadnja stotinka susreta, Šparada upućuje šut, zajedno s sirenom za kraj, s zadnjom stotinkom susreta …i ….pogađa! Zadnjom stotinkom susreta postavlja konačni rezultat od 11:11 .. i što drugo reći osim … svaka čast majstore !!! Respect !

Za navijače Mornara, sigurno jedna razočaravajuća utakmica, ali za neutralne navijače vaterpola jedna istinska poslastica i uživancija od utakmice! Iako nismo osvojili sve bodove, od srca čestitamo objema momčadima na trudu, zalaganju, borbenosti … svaka vam čast momci! Ovo je bila utakmica u kojoj su i šibenska i splitska dica pokazala, kako se igra s srcem, dušom … i kako se brane boje svog kluba!

Respekt i za jedne i za druge!

Glave gori Mornari, sve bodove niste uzeli ali nitko vam ne može uzeti “srce”!

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security