8. Kolo PH / KPK

Prvenstvo Hrvatske, 26. Siječanj / 18:00 h / Korčula

Nakon mnogobrojnih utakmica u različitim takmičenjima, od splitskog turnira Regionalne lige, preko turnira Kup-a Hrvatske, pa beogradskog turnira RVL, konačno se vraćamo u domaće vode – dobrog “starog” Prvenstva Hrvatske. Sva ta brojna takmičenja, a potom i blagdanska pauza, ostavile su traga (ne, nije na trbuh!) na redakcijsko krhko pamćenje. Da bi se uspjeli prisjetiti naše posljednje utakmice u Prvenstvu Hrvatske, za odprašivanje pamćenja morali smo posegnuti u našu strogo čuvanu arhivu. Evo ga! Bilo je to čak 04.12 prošle godine, u 7.Kolu trilera protiv Solarisa, završenog golom protivnika za 11:11 – u posljednjoj stotinki susreta. Dio tadašnjih gledatelja još uvijek prijavljuje povremene simptome posttraumatskog stresa, uzrokovanog istovremenim zgoditkom i sirenom koja je označila završetak susreta.


Ždrijeb nas ovaj put vodi “preko bare”, kod korčulanskog KPK. Domaćini su tablično gledano za dva mjesta niže, samo s jednim bodom manje, ali im je ukupna gol razlika poprilično lošija od naše. Predvodi ih trio iskusnih vaterpolskih lisaca, čija su vam imena vjerojatno poznata pošto su i sami branili boje Mornara; Marin Ban, Boris Letica te njihov najbolji strijelac Srđan Antonijević. Uz njih su tu naravno i mlade korčulanske snage, tako da predstavljaju stvarni spoj mladosti i iskustva. Za pogled s druge strane “nišana”, odlučili smo priupitati upravo jednog od te trojice – Marina Bana:

Marin Ban

” Definitivno susret dvaju prijateljskih klubova, u kojem je Mornar izraziti favorit. Obzirom da iz prve ruke poznajem obje ekipe, znam da Mornar ima iznimno puno talentiranih mladih igrača, koji su u stanju donijeti prevagu. Osim što imaju prednost po kvaliteti,  još jedan jako bitan aspekt je što imaju puno veći broj treninga od naše momčadi. U svakom slučaju nadam se dobroj i zabavnoj utakmici!”


Zahvaljujemo Marinu na izjavi, a mi bi još dodali sljedeće:

Kako mi nekako uvijek napišemo kada “očekujemo” poraz, bilo bi redu (uz dužno poštovanje prema protivniku) da napišemo i kada očekujemo suprotno, kada se nadamo novim bodovima. Bez obzira da li to stvara određeni psihološki pritisak, mišljenja smo da su ovo su ipak utakmice u kojima bi Mornari trebali pobjeđivati …

Doslovno par minuta prije nego smo kliknuli ENTER za objavu članka, gdje je pisalo da na put idemo u skoro punom sastavu, da nema opravdanja … stigla je! Naravno, loša vijest. Čini se da na put idemo bez našeg kapetana, Duje Buzdovačića, kojem je toplomjer pokazao crveno – odnosno obvezno zaustavljanje na kućnom pragu. Izostanak jako bitne karike u igri, ali usprkos tome, ipak se nadamo i vjerujemo u ove naše mladiće!

Ponovno predug članak, stvarno trebamo poraditi na tome! Sva sreća što ne pišemo tintom.

Tijek same utakmice u gore navedenom terminu, možete pratiti na službenoj stranici HVS-a;

KPK – MORNAR BS

Naprid Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security