8. kolo – pobjeda u gradskom derbiju

Puno lakše nego smo očekivali, ali puno teže nego što govori rezultat.

Gledali smo sa tribina raspucavanje igrača prije utakmice i pomislili, neće valjda ovako biti na samoj utakmici. Desilo se upravo to, prvu četvrtinu je otvorio a samim tim i zatvorio Petar Uvodić, sa zgoditkom za 0:1. Teška bitka, borba za svaki metar prostora ali golova ni za lijek. Propuštene šanse sa jedne i druge strane, tvrda igra, nervoza kod šuta .. Uglavnom obje momčadi su “zujale a davale jako malo meda”, sve do kraja poluvremena. Golmani su držali pod ključem svoja vrata, tako da smo stanku na poluvremenu utakmice otišli sa nogometnim rezultatom od 1:2. Vratnice su su bile dobro ugrijane od udaraca ali zato su mreže  bile “kao nove”. Promašivali smo sve što smo i sve što nismo mogli, posebno igrače “više” tako da se svima ( i nama u publici, naravno!) polako uvlačila nervoza.

 

Ne znamo što je trener Burić rekao svojoj ekipi u poluvremenu ali su u trećoj četvrtini (nisu note, nego period utakmice) zapuhali neki novi vjetrovi. U bazenu su ostali isti igrači ali sa kompletno drugačijim pristupom i odnosom prema igri. Upravo je ova dionica utakmice, kako u vaterpolu često biva definirala finalni rezultat. Krenuli su nam kontranapadi, šutevi, akcije i  do kraja ove četvrtine odvojili smo se sa početnih  1:2 do nevjerojatnih krajnjih 1:8 ! To je već bila ona ekipa Mornara o kojoj smo pričali u uvodnom članku utakmice, brza, pokretna, plivački moćna …

Sad kad smo imali ogromnu zalihu golova iza sebe, više nije bilo nikakvog stresa pa smo utakmicu samo mirno priveli kraju. Dojma smo da je POŠK u datim trenutcima iskoristio neke svoje šanse da bi ova utakmica sigurno otišla u triler, a ovako je ispalo da smo za tri puta (matematički gledano) bolji od njih – što definitivno ne bi bio pravi omjer snaga. U ovoj utakmici osim već spomenutog golmana Kordića sa svojih 80% obrana bi još izdvojili, svih! Svih samo i baš zato što su svi zajedno, bez posebno raspoloženih pojedinaca pridonijeli pobjedi svoje momčadi.

Sa pobjedom u ovoj utakmici držimo treće mjesto na tablici (doduše sa većim brojem utakmica od nekih momčadi), s tim da nas u sljedećem kolu očekuje još jedan puno teži gradski okršaj – protiv Jadrana.

Utakmica protiv Jadrana je puna kurioziteta jer …. aaaa… ne, ne ! O tome ćete ipak morati čitati u sljedećem broju 😀

 

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security