9.kolo Regionalne lige / Jadran HN

ŠIBENIK, 21.Siječnja
JADRAN HN – MORNAR BS 16:8
(5:2), (4:4), (3:1), (4:1)

Strijelci (Mornar):  Uvodić (1), R.Akrap (2), Buzdovačić (1), D.Akrap (4)


Nakon jučerašnje važne pobjede te ostvarenog cilja, obzirom se tijekom manje od 24 sata nismo uspjeli ‘napuniti’, u današnju utakmicu ušli smo poprilično emotivno ispražnjeni. Iako matematički omjer rezultata sugerira da je protivnik duplo bolja momčad od nas, ipak nije sve baš tako egzaktno. Sam početak utakmice od 2:0 nagovijestio je favorita susreta, ali u drugom i trećem periodu susreta imali smo šanse za puno aktivniji rezultat, odnosno šansu da utakmicu pretvorimo u puno neizvjesniju. Sve dok ga nismo izmorili, na samom početku susreta velike probleme radio nam je protivnički centar Vujović, koji je efektnom šraubom prvi načeo mrežu u našem posjedu. Cijeli prvi period protivnička centarska pozicija stvarala nam je ‘poteškoće u prometu’, te smo na odmor otišli s rezultatom od 5:2.

U drugom dijelu drugog perioda malo se se trgnuli iz zimskog sna, te efektnim projektilima braće Akrap s vanjskih pozicija, približili utakmicu na puno uzbudljiviju. U periodu kada se utakmica ‘lomila’, zbog jednog pa recimo tako čudno nedosuđenog prekršaja, kao najgorljiviji prosvjednik pokazao se trener Pavlović – koji je iz tog razloga udaljen s bazenskih pločica, pravo u navijačko sjedalo. Njegovu ulogu preuzeo je pomoćnik Marino Marović, koji je do kraja utakmice uspio zadržati svoju zadanu lokaciju.

Vjerojatnu najveću šansu za podizanje utakmice na nivo drame, imali smo u trećem periodu, gdje smo kod rezultata od 9:6 – promašili čak 2 kaznena udarca, i to zaredom. Samim tim, umjesto da na semaforu gledamo u aktivan rezultat od 9:8, ugledali smo brzi gol protivnika za 10:6. Tu je bio početak kraja našeg posljednjeg šibenskog susreta.

Bez obzira na današnji krajnji rezultat, nismo nezadovoljni prikazanim. Jadran je opravdao ulogu favorita, zasluženo pobijedio, ali mi smo pokazali da iako smo još uvijek dijelom protkani ozljedama, da ipak možemo pružiti dobar otpor! To bi bilo sve s našeg pretposljednjeg turnira Premier Regionalne Vaterpolo Lige, u Šibeniku. Posljednji turnir istog natjecanja, očekuje nas koncem veljače u Splitu, gdje dočekujemo C.Zvezdu, Partizan i Radnički. Više o tome nekom drugom zgodom.

Do slušanja.

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security