Pobjeda Mornara u vaterpolskoj utakmici Premier lige

9.KOLO RVL / Veliko iznenađenje u metropoli!

9.KOLO Regionalne Vaterpolo Lige / Zagreb, 17.Studenog
HAVK MLADOST – MORNAR  12:13
(3:4), (2:3), (4:3), (3:3)
Strijelci / Mornar: Hrvatić (1), Stojanac (2), Omrčen (2), Bušelić (6), Gudurić (1), Dodoja (1).

U najavi utakmice spomenuli smo kako nas zanima da li ‘sreća uistinu prati goste’, kao da smo vjerovali, pa i pomalo predosjećali da je konačno stiglo vrijeme da okusimo slast pobjede. Kako do sada u elitnoj Premier ligi nismo uspjeli stići do bodova, pomalo smo se oslonili i na zakon velikih brojeva, koji bi u ‘Grunfovom stilu’ glasio; ako stalno gubiš –  jednom moraš i pobijediti! Zakonom velikih brojeva na našoj strani, od samog početka utakmice krenuli smo poprilično žestoko vodstvom od 0:2, golovima najboljeg strijelca današnjeg susreta – Bušelića, te mladog Omrčena. Nastavili smo u odličnom ritmu, zgoditak po zgoditak, gdje smo polovinom drugog perioda ostavili protivnike čak na 3:7. Uspavani domaćini postepeno su se vraćali u igru, te su se na naših 5:9 uspjeli približiti na neizvjesnih 9:10, na kraju trećeg perioda susreta. Domaćini su se oporavljali od očiglednog šoka pokušavajući okrenuti rezultat, ali odlični Kordić na vratima zaustavio je većinu njihovih pokušaja. Posljednji naš zgoditak, za 11:13, postigao je Gudurić malo više od dvije minute prije kraja, ali ipak ne i posljednji na utakmici, obzirom su mladostaši 24 sekunda prije kraja smanjili na konačnih 12:13!  Cijela ‘golobrada’ ekipa Mornara odigrala je fenomenalnu utakmicu, gdje su borbom i zalaganjem nadoknadili ‘manjak’ svojih godina, pretvorivši je u istinsko sportsko iznenađenje! Kako je utakmica izgledala iz njegove perspektive, upitali smo trenera Borisa Pavlovića:

Pobjeda koja je došla u pravo vrijeme, pokazala našim golobradim mladićima da se trud, zalaganje, borbenost, zajedništvo i stavljanje ekipe ispred pojedinca itekako isplati, te na tom putu trebamo ustrajati.”

Čestitamo cijeloj ekipi na velikoj pobjedi, ali i zahvaljujemo na predivnom poklonu svim navijačima Mornara! Bravo momci!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security