9. kolo – težak poraz od gradskog rivala

Početak utakmice nije ni blizu nagovještavao ovakav kraj. Krenuli smo sa velikom željom i htjenjem ali sa znatnim grčem u napadu. Dešavalo nam se tako da smo koncentrirajući se na obranu, većinu napada završavali skoro pa panično, uz sam zvuk sirene. S druge strane nije ni Jadran briljirao u napadu pa je prvi gol na utakmici postigao naš Roko Akrap, 3 minute prije kraja prve četvrtine. Jadran i dalje nije pronalazio rješenja za našeg danas odličnog golmana Marina Kordića, dok je u međuvremenu Luka Dužević pronašao rješenje za svog bivšeg suigrača a sada golmana Jadrana, i matirao ga za 0:2. Početak kao iz neke bajke, nade su se probudile ali tada se nažalost probudila i momčad Jadrana i iz upitnog peterca i par brzih akcija u zadnje 2 minute prve četvrtine, postigla 3 zgoditka. Još smo se nekako držali tijekom druge četvrtine kad su Domagoj Butić i ponovno Roko Akrap smanjili na 5:3, odnosno na 6:4.

Kako to u vaterpolu obično biva, u presudnoj trećoj dionici susreta Jadran je preuzeo konce u svoje ruke, i sa 6 postignutih golova odvojio se na nedostižnih 12:5. Točno u ovoj četvrtini pokazalo se kolika je razlika između jakih juniorskih i pravih seniorskih utakmica. Naše neiskustvo u ovoj četvrtini pokazivalo se dosta često u vidu neizvođenja napada, zaboravljenih lopti, teško izborenih faulova na vanjskim pozicijama … greškama koje se u seniorskim utakmicama, pogotovo protiv iskusnih momčadi, skupo plaćaju.

Jadran je definitivno takva momčad, iskusna, koja je svaku našu mladenačku pogrešku odmah kapitalizirala. Razlika u iskustvu i kvaliteti je bila toliko očigledna da je konačni rezultat nekakvo realno stanje stvari. Ne krijemo da smo se možda nadali nečem više, onako po principu mladost – ludost ali danas su ipak presudile; razlika u godinama i samim tim iskustvu, koje su igrači Jadrana stjecali godinama u jakim utakmicama, kako po Hrvatskoj tako i po Europi.

Kako nemamo više ništa pametno (naravno da to podrazumijeva da je ovo gore sve pametno!) za napisati to bi bilo sve od nas za danas.

Sljedeće kolo nam je na rasporedu 23.prosinca kada putujemo u Rijeku, ali o tome detaljnije u narednom broju.

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security