ČETVRTO MJESTO MLAĐIH JUNIORA NA KUPU HRVATSKE

Na Kupu Hrvatske održanom prethodni vikend u Zadru, naši Mlađi Juniori zauzeli su četvrto mjesto. Natjecanje smo započeli skupinom ‘A’, gdje smo za prvog protivnika dobili zagrebačku Mladost. Rezultat je do polovine bio izjednačen (5:6), utakmica se činila neizvjesnom, da bi u nastavku susreta protivnici doslovno slomili naš otpor, postigavši ukupno 6 zgoditaka – uz naš samo jedan. Drugo kolo – drugi poraz, ovog puta od naših sugrađana iz Jadrana. Za razliku od prvog susreta u ovom je neizvjestan bio samo prvi period, nakon kojeg su se protivnici odvojili te do kraja susreta održavali prednost. Sudeći isključivo prema dotadašnjim rezultatima iznenađenje smo ostvarili u trećem kolu skupine, gdje smo u utakmici protiv Solarisa ostvarili vrlo visoku pobjedu. Pobjeda se pokazala kao ključna jer nas je podignula na treće mjesto skupine, koje je planski vodilo u četvrtfinalni dvoboj protiv dubrovačkog Juga.

Prijelomna pobjeda nad Solarisom donijela je neke ‘nove vjetrove’ u momčadi, koji su nam nastavili puhati u krmu tijekom četvrtfinala. Utakmica protiv Juga do poluvremena je pulsirala ravnopravnošću, da bi se tijekom trećeg perioda prelomila na našu stranu i tamo ostala do kraja. Posljednji zvižduk suca označio je kraj četvrtfinalnog dvoboja ali ujedno i nastavak stazom polufinala, gdje nas je čekao splitski Jadran. Protivnik je još jednom potvrdio da je trenutno bolja momčad ostavivši nas na samo jednom zgoditku pune tri četvrtine (7:1). Kada je sve već bilo gotovo, utakmica riješena, poraz smo ublažili s još 3 zgoditka za konačnih 8:4.

Kako smo još uvijek bili ‘u igri’ za medalju, nedjelja ujutro donijela nam je dvoboj za broncu protiv ekipe HAVK Mladost. Utakmica u kojoj smo pune 3/4 bili potpuno ravnopravni, rezultatom 4:5 na kraju trećeg perioda, da bi u posljednjoj dionici jednostavno ‘izdušili’ te protivniku prepustili brončanu medalju.

Obzirom da ovo ljeto nismo baš trenirali koliko bi trebalo, ipak samo ostvarili popriličan napredak popevši se od zimskog prvenstva za dva mjesta iznad.

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security