1. KVALIFIKACIJSKA UTAKMICA PREMIER RVL / PRIMORJE

Regionalna Vaterpolo Liga / 02.Travanj / 20:00 h /  RIJEKA

Prva od dvije utakmice za ostanak / odlazak, u ili iz elitnog društva Premier Regionalne vaterpolo lige. Obzirom da smo se nakon ligaškog dijela natjecanja Premier RVL našli na pretposljednjem mjestu, stekli smo pravo borbe za ostanak protiv najbolje ekipe iz jednu stepenicu niže, A1 Regionalne Vaterpolo Lige – riječkim Primorjem.

Momčad koja bude bolja iz dvije utakmice, od kojih nam je prva u gostima a druga kod kuće, ostvaruje pravo nastupa u sljedećoj sezoni elitne Premier RVL. U ovom slučaju mi smo u borbi za status quo, dok su Riječani pokretači promjena, ili da se poslužimo boksačkom terminologijom – Primorje ima ulogu izazivača.


U vrijeme dok smo se mi borili s vrhunskim ekipama kao; Jug, Jadran, Radnički, C.Zvezda, Jadran HN, Novi Beograd … i naravno gubili, Primorje je u nižem rangu natjecanja odrađivalo uvjerljive pobjede, protiv puno slabijih ekipa od gore navedenih. Tipkamo “na glas”; Već na ovom primjeru zanimljivo će biti vidjeti da li je za mlade momčadi bolje da igraju utakmice koje ih pune samopouzdanjem, kao što je igralo Primorje – ili je bolje biti na našem mjestu, igrati protiv vrhunskih europskih ekipa i samim tim (logično) doživljavati većinom visoke poraze? Ove dvije utakmice, trebale bi poslužiti kao približan pokazatelj teorije vaterpolskih stručnjaka, o napretku igrača kroz izazovne protivnike.

Pratimo!

 


Ukoliko nas pamćenje dobro služi, s Primorjem smo se susreli dva puta tijekom ove natjecateljske sezone; Prvom prigodom upravo u Rijeci u prvom kolu PH, drugom u Kupu Hrvatske, gdje smo u obje prigode izišli kao pobjednici. Te pobjede su bile jako tijesne, s jednim zgoditkom razlike, tako bi nas još jednom trebao očekivati poprilično zahtjevan zadatak – bar sudeći po prethodnim rezultatima.

Ukoliko se teorija oko koje se većina vaterpolskih stručnjaka slaže, o igranju protiv puno nadmoćnijih ekipa u praksi pokaže točnom, onda mi teoretski ne bi trebali imati baš prevelikih problema s Primorjašima !? Osim samog teoretskog dijela, postoji naravno još poprilično parametara koji utječu na izvedbu: zdravstvena situacija, umor, psihofizičko stanje, … malo i sportska sreća … pa je samim tim odgovor na naše retoričko pitanje poprilično kompleksan. Upravo kompleks bazena na Kantridi, pružiti će uvid u djelić kompleksnog odgovora na naoko jednostavno pitanje.

Rezultat i događanja na utakmici u gore navedenom terminu, u realnom vremenu, možete pratiti na službenim stranicama lige:

REGIONALNA VATERPOLO LIGA

Naprid Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security