Uzvratna kvalifikacijska utakmica Premier RVL / Primorje

Regionalna Vaterpolo Liga / 09.Travanj / 19:30 h /  SPLIT

Pred nama je posljednja a ujedno i najvažnija ovosezonska utakmica Regionalne vaterpolo lige. Spomenimo da smo prvu rundu odradili prethodnu subotu na riječkoj Kantridi, odakle smo se kući vratili s minimalnom pobjedom. Iako je pobjeda bila tijesna (da, gledali smo joj u zube!), rezultatom od 11:12, ipak u ovaj susret ulazimo s određenom dozom psihološke prednosti pred suparnicima. U skladu s pravilima, osim same pobjede, u ovim utakmicama važna je i u obje utakmice ostvarena gol razlika, što s naše strane rezultira činjeničnom prednošću blažeg oblika.

Koliko god matematička prednost izražena u golovima bila minimalna, ovaj put smo (ili bi bar trebali biti) ipak jedan korak ispred protivnika. Osim beneficija koje nam nudi; neprskani, svježi, domaći teren – igrom prikazanom tijekom prethodnog susreta, naša malenkost ovaj put bi trebala biti (uz dužno poštovanje prema protivniku) bliži kandidat za prolazak / ostanak u ligi.

Obzirom da smo u dva navrata utakmice bili u vodstvu od po tri zgoditka razlike, prethodni susret nudio nam je na pladnju mogućnost puno mirnijeg uzvrata. Sada je vrijeme za ALI > ali kako mi nismo istinski ljubitelji mirne plovidbe rijekom, u trenutcima utakmice prepuštali smo se neobranjivim valovima proljetnog umora, vjerojatno iz razloga da ne bi imali bezbrižan (dosadan?) uzvrat u Splitu. Sigurno ste već ste upoznati da smo mi pasionirani ljubitelji drame, pa tako kad god nam se pruži (ako se ne pruži, stvorimo je sami) prilika – uvijek izaberemo dramski triler ispred biografije.

Slijedom gore navedenog, naravno da smo i ovog puta izabrali potencijalno uzbuđenje, a sudeći prema borbenim postavkama obiju momčadi – ne sumnjamo ni da će ga manjkati.

Susret dvije mlade, perspektivne, borbene … momčadi, a pribrojimo li tu i našu ljubav prema zapletu do posljednjih sekunda – čini se kao moguća poslastica za ljubitelje vaterpola.

Na bazenima Poljud uz već tradicionalno slobodan ulaz, u gore navedenom terminu, imate priliku uživo pogledati ( za svaki slučaj, ponesite termosicu s nekim barem biljnim pripravkom za smirenje) najavljeni susret.

Idemooo … Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security