Borba za plasman – uzvratna utakmica / Medveščak

Prvenstvo Hrvatske Seniori / 23.Travanj / 17:45 h /  SPLIT

Nakon ostvarenja prvog ovosezonskog cilja, ostanka u Premier RVL, odškrinuli smo vrata ostvarenju i drugog, plasmanu među šest prvoplasiranih ekipa u Hrvatskoj. Kao što već vjerojatno znate, ovo je uzvratna utakmica prošlotjedne zagrebačke epizode, odakle smo se osim s pobjedom vratili i s zalihom od četiri zgoditka prednosti. Konkretno u našem slučaju, značilo bi da nam za prolazak odgovaraju sve kombinacije, osim one najcrnje – poraza od 4 ili više razlike. Naglašavamo da prethodna rečenica ima ulogu čisto informativnog karaktera, podrazumijevajući da nam nikakve crne misli nisu niti u primislima!

Rezultat gostujuće utakmice na vrelom bazenu Medveščaka, s 10:14 u našu korist, stavlja nas u ulogu favorita a ujedno nam dopušta i jednu određenu dozu spokoja. Istina da u susret ulazimo s znatnim psihološkim rasterećenjem, ali ipak na najvišem stupnju borbene pripravnosti! Moguće preokrete pokazao je i prethodni okršaj, gdje je neizvjesnost trajala sve do posljednje dionice susreta. Ne bježimo od uloge favorita i uvjerenja smo (uz dužno poštovanje) da su naši mladići u cjelini ipak kvalitetniji od protivnika, te da bi utakmicama ovakvog tipa šansu mogli pružiti svom punom potencijalu i talentu.


Osim spokoja razine 4. stupnja (vidi poviše), te prednosti domaćeg bazena, uz nas je ponovno dirigent Boris Pavlović – koji je zagrebačku šansonu, zbog jedne utakmice kazne, slušao sa tribina.

Upravo zbog toga što je iz pristojne udaljenosti bio u mogućnosti promatrati svoj orkestar, upitali smo Popa (op.a Boris Pavlović) kako on vidi današnji susret:

” Prethodna utakmica do zadnje četvrtine obilovala je preokretima, vodstva s jedne i s druge strane izmjenjivala su se kao na traci. Gledajući iz naše perspektive, nakon početnog vodstva od 0:2, nismo uspjeli nametnuli naš ritam i dešavalo nam se poprilično tehničkih pogrešaka. Tako smo upali u ritam koji je Medveščaku odgovarao, što nam nije davalo prostora da se i ranije rezultatski odvojimo. Uz sav respekt prema protivniku, mišljenja sam da smo kvalitetnija i u ovom trenutku spremnija ekipa, tako da u uzvratu očekujem kvalitetniju izvedbu naših mladića – uz korekcije gore navedenih pogrešaka.”


Nakon riječi struke, ne preostaje nam ništa drugo osim da dodamo;

Medvjedi su nam prošlosezonskom “otmicom” plasmana još uvijek dužnici, a idealniji trenutak za poravnanje od sadašnjeg – ne postoji!

Ulaz na tribine tradicionalno je slobodan. Nitko vas ništa ne pita, dovoljno je “dobar dan ” i već ste na licu mjesta.

Idemooo … Mornari!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security