Mornar - Solaris

Bez treće nema sreće!

Za 5.mjesto – 2.utakmica
MORNAR BS – SOLARIS  9:8
 (3:4), (1:3), (1:0), (4:1)
Strijelci (Mornar):  R.Akrap (2), Omrčen (2), Čumbelić (4), Gudurić (1).

Duga i iscrpljujuća sezona ostavila je svoj trag na iskusnijim Mornarima, čiji se umor mogao osjetiti i sa tribinske distance. Koliko god da istrošenost prekaljenih igrača isprva djeluje kao nešto negativno, mi ipak imamo ponešto drugačije mišljenje. Upravo taj zamor materijala na određeni način ključ je budućnosti naših ‘mladih lavova’. Gosti su krenuli žestoko, koristeći dobar okretni moment, kojim su držali prednost tijekom cijelog prvog perioda utakmice. Najveća razlika stvorila se tijekom trećeg perioda kada je na semaforu svijetlilo 4:7 u korist protivnika. Kada nam se učinilo da je sve već odlučeno, iz ‘prikrajka’ teško breme odgovornosti na svoja pleća preuzele su naše mlade snage. Na Čumbelićev pogon, koji je sa sobom danas ponio samo bojevu municiji, ali i uz svesrdnu pomoć Luka Omrčen te Roko Gudurić, upravo najmlađi članovi ekipe uspjeli su okrenuti utakmicu u našu korist, te na koncu borbu za 5.mjesto još jednom preseliti u Šibenik. Na dobre partije ‘starijih’ igrača već smo i naviknuti, ali stav, dišpet i karakter ‘golobradih’ mladića nas je poprilično impresionirao. Sada vam je sigurno jasnije zbog čega smo gore spomenuti umor vidjeli kao nešto pozitivno. Izjavu nakon utakmice zatražili smo upravo od jednog od tri mlada ‘lava’, Luku Omrčena:

Nakon loše predstave u Šibeniku, u Splitu smo pokazali kako smo ustvari sposobni odigrati. Grešaka je naravno kao i uvijek bilo, ali pred kraj sveli smo ih na minimum, te okrenuli utakmicu u našu korist. Veselimo se idućoj utakmici i priželjkivanom 5 mjestu.”

Današnjom pobjedom izjednačili smo rezultat bitke za 5.mjesto na 1:1, te nas posljednja utakmica sezone očekuje sljedeći vikend u Šibeniku.

Do slušanja!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security