Glatka pobjeda Jug-a na otvaranju sezone

1. Kolo Prvenstva Hrvatske / Seniori
 JUG AO – MORNAR BS  16:4

  (3:1), (6:1), (5:1), (2:1)

Strijelci (Mornar): Ćurković (1), Buzdovačić (1),  Bušelić (1), Gudurić (1)


Cijelom dionicom puta prema Dubrovniku pratilo nas je jako Jugo, kao da nam je svemir slao poruku za ono što nas očekuje u prvoj utakmici sezone. Doduše nije svemir ni trebao toliko gubiti vrijeme, kada svi znaju da su dubrovčani uvijek nemilosrdni domaćini. Sve će vam omogućiti, uvijek su na usluzi, ali kad je vrijeme borbe za bodove – tu vas više ne poznaju. Istina, nismo ih pokušali zatražili telefonski, ili nekakvim službenim kanalima, nego smo pokušavali doći do njih putem naše jedine djelatnosti – vaterpola. Obzirom da se i ekipa Juga bavi isključivo vaterpolom, ali ipak na nekom višem nivou – tipa multinacionalne kompanije, mi kao ‘kompanija’ koja posluje više na lokalnoj razini – nismo imali prevelikih šansi.


Do kraja prvog perioda susreta (3:1), učinilo nam se da ćemo se možda uspjeti održati na nekakvoj pristojnoj gol razlici. Domaćin se potrudio da nas vrlo brzo razuvjeri u 2/4, koju su odigrali silovito, pospremivši nam dodatnih 6 komada iza Kordićevih leđa. Mi smo u istom tom periodu zabili još jedan, te smo na poluvrijeme otišli rezultatom 9:2. Domaćin je nastavio u istom ritmu, rezultat kojeg možete vidjeti i sami. Jug je bez većih problema dodao prva tri boda na svoj konto, ili prevedeno u eure; 0.40 bodova.

Kuriozitet utakmice je da su pod seniorskom kapicom danas prvi put nastupila dvojica naših mladića, prošlogodišnjih zlatnih Mlađih Juniora, a ovogodišnjih Juniora. Dvojac u koji polažemo velike nade u budućnosti su; Josip Kovačević te Mislav Ćurković, koji je osim samog prvog nastupa (valjda da ne gubi vrijeme) odmah odlučio i upisati svoj prvi seniorski zgoditak. Bravo momci!


Obzirom da naša ekipa ima dosta drugačije obrise od prošlogodišnje, viđenje utakmice potražili smo kod glavnog stratega Mornara, Borisa Pavlovića:

Odlaskom i dolaskom starih tj.novih igrača, te prolaskom samim pripremama, ovogodišnju ekipu vidim kao momke željne dokazivanja, nadmetanja – jednu agresivnu i borbenu ekipu. Priključeno je i par mlađih juniora kod kojih već u ovom kratkom vremenu vidim veliku želju za radom, ali i kvalitetu, koja će iz utakmice u utakmicu dolaziti na vidjelo. Odlaskom lanjskih igrača smo zasigurno nešto izgubili, ali isto tako smo i ponešto dobili. Pripreme su u potpunosti prošle u pravom i željenom smjeru, a naredni period koji je pred nama će to i pokazati. Očekujem i skori povratak dva-tri igrača koji će ovoj ekipi zasigurno dati dimenziju više.”

Zahvaljujemo Borisu na izjavi i to bi bilo sve za danas (ionako smo ‘razdužili’ i više nego treba).

Sljedeće kolo kod kuće dočekujemo Zadar, ali prije toga očekuje nas turnir regionalne vaterpolo lige.

Do slušanja!

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security