Glatko protiv KPK!

8. Kolo Prvenstva Hrvatske
KPK – MORNAR BS  2:15
 
(0:3), (1:4), (0:5), (1:3)

 

Strijelci (Mornar):  Hrvatić (2), R.Akrap (1), Buzdovačić (1), Bušelić (4), D.Akrap (3), Čumbelić (3), Duhović (1)


Kako smo se nadali, pa i očekivali, novi komplet od tri boda ubacili smo u povratni katamaran za Split. Moramo biti iskreni pa priznati da nismo očekivali da ćemo proći baš ovako glatko, ne-okrznuti, kako nam finalni rezultat pokazuje. Čini se da je boravak u ‘stacionaru’ nekolicine igrača, pridonio njihovoj poprilično želji za vodenim dvobojima, što se dijelom može zaključiti i po broju postignutih golova. U samu utakmicu krenuli smo poprilično žestoko, a posebno žestokim pokazao se upravo korčulanin Čumbelić (nagađamo, ali moguće da je bio ljut jer je svrativši kući na ručak, ugledao ribu umjesto očekivanih sarmi!?) koji je s 0:1, otvorio sezonu lova na protivničkog golmana. Uskoro su ga sa svojim zgodicima ‘zapratili’ braća Akrap, Bušelić, Hrvatić …

Kako možete vidjeti po samom rezultatu, osim napada, danas je i naša obrana funkcionirala besprijekorno. Tako su prvo Kordić a kasnije i Pavić, primili samo dva zgoditka tijekom cijelog susreta, ostavivši protivnika na samo 9% realizacije šuta. Kao što znamo, počinitelj se uvijek vraća na mjesto zločina, pa se tako na ‘mjesto zločina’ ovaj put vratio trio nekadašnjih ‘kapekaša’; gore spomenuti Čumbelić, Duhović te Knežević. Upravo smo ovog posljednjeg odlučili priupitati za dojmove, obzirom da nam je ostao dužan jednu ‘prespavanu izjavu’.

Toni Knežević:

“Lipo se uvik vratit na Korčulu, ovaj put na gostujućoj strani, ali drago mi je bilo viditi bivše suigrače. Što se tiče same utakmice, ozbiljno smo ušli, i to se vidilo odma na početku kad smo se odvojili na 3 razlike. Zadržali smo fokus cijelu utakmicu bez ikakvog opuštanja, mlađi igrači također su dobili dosta minutaže, koju su dobro iskoristili. Ovom prilikom čestitao bih i Marijanu Duhoviću na prvijencu u kapici Mornara.Sve u svemu, jedna prava ozbiljna muška utakmica, gdje smo pokazali i dokazali da smo dosta bolja momčad. Nastavljamo trenirati i držati pravac broda u pravome smjeru.”

Vidjeli smo jednog ‘rasplivanog’, brzog, Mornara željnog igre, u kojem su svi od prvog do zadnjeg igrača dali svoj maksimum. To volimo, bravo Mornari!

Današnjom pobjedom učvrstili smo 6.mjesto, odnosno korak smo bliže 5.mjestu trenutnog poretka. U narednom kolu, sljedeće godine, očekuje nas gradski derbi protiv momčadi OVK POŠK-a ali o tome više ‘za godinu dana’.

Do slušanja!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security