I treća sreća za Mladost!

7. Kolo Prvenstva Hrvatske
MORNAR BS – HAVK MLADOST 11:13
 
(2:2), (2:4), (5:3), (2:4)

 

Strijelci (Mornar):  Uvodić (2), Penava (1), Buzdovačić (1), Bušelić (3), D.Akrap (2), Čumbelić (1), Gudurić (1)


Obzirom da nam je ovo bio treći ovosezonski susret s Mladosti, ponadali smo se da će se izreka: ‘Bez treće, nema sreće!’ dići u našu obranu, međutim samo nas je ostavila na ‘seen’, a mi ćemo je upravo iz tog razloga, za sve buduće prilike staviti na ‘block’ listu. Protivno svim očekivanjima, utakmica se razvila u ‘utakmicu iznad naših očekivanja’. U najavi smo spomenuli da smo obzirom na konstantne izostanke, najveća nepoznanica upravo mi sami sebi. Ovog puta u pomoć nam je pritekao još potpuno ne-oporavljeni Duje Akrap, ali je njegov ‘krevet’ u stacionaru zato preuzeo Bruno Hrvatić. Još jedan krevet oslobodio je i Roko Pavić, pa su neki čuvši da je u dnevnoj bolnici slobodan ležaj, umalo krenuli tim smjerom (o tome malo kasnije).

Utakmicu smo otvorili već uobičajeno, prvi period rovovska bitka, zatim već klasični pad snage, te premoć protivnika do kraja …međutim …ovog puta nismo poštivali uigrani scenarij. Iako je sve izgledalo šablonski, ‘očekivanih’ 3:6 u drugom periodu, mladi i sve bolji Luka Penava pri kraju perioda pretvorio je u ‘malo izvjesnih’ 4:6. Kada je već svima (osim Mornarima u bazenu) utakmica izgledala kao gotova, vraćamo igru na aktivan i zanimljiv rezultat. Kao da su neke napadačke ‘finte’ pokupili igrajući protiv veličina kao Granadosa, Mandića … naši Uvodić, Gudurić, Bušelić… ‘tek tako’ upisuju svoja imena u listu strijelaca. Akcija po akcija, gol po gol, i stigli smo do samo na gol zaostatka za gostima. U tom trenutku, nije ‘glavom kroz zid’, nego glavom kroz protivničko koljeno, proboj je pokušao Duje Buzdovačić (to je taj slobodan krevet kojeg smo ranije spomenuli) što mu naravno nije uspjelo, te je na par minuta završio u ‘poljskoj šok sobi’. Dok smo mi bili u strahu za ‘Buzdu’ (op.a D.Buzovačić) naši mladići su poravnali rezultat, ali i Buzdo se vratio u bazen. Ne samo da se vratio, nego je nakon udarca kao feniks iz pepela izašao još jači, te nas efektnim zgoditkom doveo u vodstvo od 9:8. To je bio ujedno i kraj drame, jer je u posljednjem periodu susreta presudilo iskustvo i mirnoća gostujućih igrača.

Bez obzira što nismo osvojili bodove, utakmicu smo ipak odigrali iznad naših očekivanja i u to ime čestitamo svim igračima na čelu s stručnim stožerom. Pošto nas je zanimalo kako se Duje Buzdovačić nakon ‘knock downa’ uspio tako brzo oporaviti i vratiti u punom sjaju, izjavu smo potražili upravo od njega:

Utakmicu smo kao i ostale utakmice u dosadašnjem dijelu sezone dočekali sa problemima u rosteru ekipe. Iz utakmice u utakmicu nam se pojavljuju novi problemi, i svakoj utakmici moramo pristupiti drugačije i prilagoditi se situaciji, pa tako i ovoj. Ušli smo bez opterećenja i mislim da se to na kraju ispostavilo kao pravi način ulaska u ovakvu utakmicu. Pokazali smo način igre koji bi trebali pratiti u svim sljedećim utakmicama uz zalaganje, odgovornost, agresivnost i na kraju nam se rezultatski nažalost nije isplatilo.. s obzirom na okolnosti odigrali smo utakmicu, koju kad se pogleda cjelokupna situacija možemo biti zadovoljni. Iako to nije moj stil, ali iskoristio bi ovu priliku da istaknem golmana Kordica, on je osoba koja nas uz sve probleme na početku sezone drži aktivnima u svim utakmicama. Po mom skromnom mišljenju, zaslužio je da dobije nekakvu šansu u našoj ‘A’ reprezentaciji!

Zahvaljujemo neuništivom ‘Buzdi’ na izjavi, i još jednom čestitamo svim igračima na prikazanoj igri!

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security