Još jedna pobjeda protiv Medveščaka

11. Kolo Prvenstva Hrvatske
MORNAR BS – MEDVEŠČAK  14:12
 
  (3:3), (4:2), (3:5), (4:2)

Strijelci (Mornar): Uvodić (1), Hrvatić (2), Majić (1), D.Akrap (7), Gudurić (2), Knežević (1)


Da budemo potpuno iskreni, imali smo manje strahove prije početka ovog dvoboja. Netko nema sreće s kartama, netko s ljubavi, a mi s zdravstvenim biltenima. Nismo htjeli otkrivati karte (nije povezano sa prije spomenutim kartama) u najavi, ali u susret smo ušli bez dvije jako važne karike. Razlog našeg spomenutog pribojavanja ogledao se u izostanku Duje Buzdovačića s centarske pozicije, te ove godine s ozljedama ‘pegule’ – Roka Akrapa. Nismo zaboravili ni na Luku Omrčena, koji je nakon duge pauze najavio svoj povratak na nedavnom Juniorskom prvenstvu, ali je brzopotezno svladan virozom. Obzirom je Buzdovačić politički aktivan u svom kotaru (kao zamjenik Jere Marinić Kragić), ovim putem apeliramo na grad da mu dodijeli jednu tajnicu, koja bi skinula bar dio teškog bremena s njegovih ramena. Kako je u utakmici nedostajao njegov brat blizanac Roko, Duje Akrap se danas odlučio upisati u listu strijelaca za obojicu. Točno polovicu Mornarevih današnjih golova (brojkom 7, slovima sedam komada) postigao je upravo daleko najbolji pojedinac susreta – Duje Akrap.

U trenutcima kada smo bili uznemireni izostankom našeg prvog centra, Duje bi s lakoćom nemir pretvorio u mir. Doduše nije imao sreće s dva peterca, ali recimo da je to šutirao ‘u bratovo ime’, tako da ih ustvari nije promašio on nego brat. Eee… Roko, Roko! U nedjelju završeno Juniorsko prvenstvo, ostavilo je traga na Kovačeviću, Penavi, Ćurkoviću i Čumbeliću, koji nisu imali baš previše vremena za oporavak. Naravno da D.Akrap nije igrao sam, ‘ruke’ mu je dala kompletna momčad – od prvog do zadnjeg. Neki su imali zadovoljstvo s upisom u listu strijelaca, ali svi oni koji nisu, upravo oni su im to i omogućili. Bravo Mornari!

Iako su nam do doigravanja preostala još tri kola, pobjedom smo teoretski osigurali plasman na 6.mjesto, te samim tim bolji ‘pole position’ u završnici. Čestitamo cijeloj ekipi na čelu s stručnim stožerom na pobjedi, ali nema mjesta za ‘plandovanje’ jer nas već ovu Subotu očekuje gradski derbi protiv ekipe OVK POŠK.

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security