Kadeti glatko na polufinalnom turniru Kupa!

28. – 30.07,  SPLIT

Kadeti su osvojenim drugim mjestom u splitskoj skupini polufinalnog turnira Kupa Hrvatske, prema očekivanjima, izborili plasman na finalni turnir istoimenog natjecanja. Krenimo redom; Prisjetimo se da smo natjecanje otvorili u Skupini “A”, zajedno s VK Osijekom, OVK Poškom te VK Solarisom.

Prvo kolo (28.07) u predvečernjem terminu, susreli smo se s Osječkom ekipom iz istoimenog kluba. Čak i letimičan pogled na rezultat od 4:24, dovoljan je pokazatelj razlike u kvaliteti, gdje nam protivnik nije uspio parirati u nijednom segmentu igre. U sličnom tonu nastavilo se i dalje jer nas je u drugom kolu turnira dočekala ekipa OVK Pošk-a. Odigrali smo još jednu utakmicu u kojoj nije bilo niti “n” od neizvjesnosti. Od samog starta utakmice s 0:5, pokazali smo smjer u kojem će se ostatak utakmice kretati. Rezultat od 2:18, omogućio je trenerima malo rotacije, kalkulacije, obzirom da nas je u popodnevnom terminu istog dana, čekala neizvjesna utakmica protiv Solarisa.

Iako je utakmica protiv Solarisa bila poprilično fizički zahtjevna, rezultat u nijednom trenutku nije dolazio u pitanje. Pitanje pobjednika riješeno je završetkom trećeg perioda susreta vodstvom od 8:4, gdje smo posljednju četvrtinu utakmicu samo imali mirno privesti kraju. Konačni rezultat 9:6 !

Skupina A

Kao vodeću momčad u skupini “A”, prema rasporedu očekivalo nas je križanje s ekipama skupine “B”,naravno ovisno o njihovom plasmanu. Nesreću da naleti na našu raspoloženu momčad Kadeta, pripala je ekipi POŠK-a 1937. Gledali smo još jednu jednostranu utakmicu, u kojoj smo u trenutku čak imali prednost od 8:1! Konačnim rezultatom od 16:7 riješene su sve dvojbe, ne samo one oko pobjede, nego i one po pitanju kvalifikacija na finalni turnir Kupa. Bez obzira što smo se već plasirali na finalni turnir, prema rasporedu u popodnevnom terminu čekala nas je posljednja utakmica turnira protiv momčadi Jug-a. Trener Bobanović iskoristio je rezultatski nebitnu utakmicu protiv Juga za brojne rotacije, nove kombinacije .., odnosno sve ono što treneri rijetko imaju prilike – četiri četvrtine čistog stres free uživanja u vaterpolu. Konačni rezultat naše posljednje utakmice turnira, završio je podjelom bodova 9:9, što bi značilo da su Kadeti turnir odigrali bez poraza.


Već smo vas upoznali s činjenicom da četiri prvoplasirane momčadi odlaze na turnir, a konačna ljestvica splitskog turnira, izgleda ovako:

Naši Kadeti na čelu sa stručnim vodstvom, Hrvojem Bobanovićem te Franom Rožićem odradili su kvalifikacijski posao i više nego glatko i uspješno. Na tom im ovim putem čestitamo uz napomenu da im želimo puno sreće na finalnom turniru.

U nastavku članka, pripremili smo malu foto galeriju s turnira, pa uživajte!

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security