Mornarevi Kadeti na turniru u Makarskoj

KADETI IZBORILI FINALNI TURNIR KUPA HRVATSKE!

Makarska, 02. – 04.Lipnja
POLUFINALNI TURNIR

🔹 Kao što smo vas već upoznali u prethodnom članku, Kadeti su sudjelovali na polufinalnom turniru Kup Hrvatske. Od ukupno osam momčadi Makarske skupine, četiri najbolje rezervirale su svoj put na finalni turnir u Zagrebu. Među budućim zagrebačkim putnicima našli smo se i mi, i to ne samo našli, nego smo na turniru osvojili prvo mjesto! Priznajemo da smo i sami više nego ugodno iznenađeni raspletom turnira.Kako je izgledao naš makarski put do prvog mjesta, pročitajte u nastavku:

1.Kolo: MORNAR BS – GALEB MR 9:1

🔹 Strijelci: Tafra (2), Lončar (2), Mamić (2), Bućan (3)🔹

📝 Uvodna, odnosno ‘zagrijavajuća’ utakmica turnira, gledajući s naše strane naravno, prošla je i više nego zadovoljavajuće. Obzirom smo igrali protiv samih domaćina turnira, nismo gajili iluzije o laganoj ‘šetnji parkom’. Međutim, odličnom igrom u obrani, te vrlo efikasnim napadom, pokazalo se da razlog za rezultatske bojazni nismo ni trebali imati.


2.Kolo: MEDVEŠČAK – MORNAR BS  4:5

🔹 Strijelci: Lončar (1), Mamić (2), Kaštelančić (1), Domljanović (1)🔹

📝 Danas su se naši Kadeti pobrinuli za veliko iznenađenje turnira, pobijedivši aktualnog prvaka države – zagrebačkog Medveščaka. Doslovno su premašili sva moguća i nemoguća očekivanja te nas učinili izuzetno sretnim i ponosnim! Da budemo fer i korektni, protivnik je u ovoj utakmici nastupio bitno oslabljen što smo mi znalački iskoristili. 


3.Kolo: MORNAR BS – ZPK  5:2

🔹 Strijelci: Marović (1), Tafra (2), Mamić (2).🔹

Apsolutnim fokusom na obrambene zadatke, protivnika smo uspjeli limitirati na samo dva postignuta gola tijekom cijelog susreta. Svih 9 (od mogućih) 9 bodova u grupnoj fazi, donose nam olakšanje u narednim kolima turnira, gdje nam je dovoljan jedan jedini bod da bi ostvarili plasman među četiri najbolje ekipe.


4.Kolo: MORNAR BS – PRIMORJE EB  7:3

🔹 Strijelci: Bućan (3), Marović (1), Kaštelančić (1), Mamić (2).🔹

Nakon apsolutno uspješno odrađene skupine, naši Kadeti na makarskom turniru i dalje ne znaju za poraz. Ovog puta na red je došlo riječko Primorje, gdje smo od početka uspostavili našu inicijativu u napadačkim, ali i u obrambenim segmentima. Na poluvrijeme smo otišli s rezultatom od 5:0, što nam je samo dodatno potvrdilo slovo ‘R’ u imenu Mornar, ispisanom masnim slovima putne karte za finalni turnir.
Bravo Mornari! 💪

5.Kolo: MORNAR BS – POŠK 1937  6:8

🔹 Strijelci: Lončar (3), Tafra (2), Kaštelančić (1) 🔹

Kako smo prolazak na finalni turnir osigurali dan ranije, utakmica u kojoj nismo imali nikakvog rezultatskog imperativa. Trenersko – igrački raj, naši treneri iskoristili su za ispravak ponekih do tada uočenih pogrešaka, ali i dijelom za uhodavanje najmlađih pripadnika ekipe. Iako smo u utakmicu krenuli vodstvom od 5:3, te nam se učinilo da ćemo s turnira otići neporaženi, protivnik je na ‘motivacijski pogon’ ipak uspio preokrenuti utakmicu u svoju korist. Upravo ova posljednja utakmica, jedini je poraz naših Kadeta na turniru!

Ovim putem čestitamo cjelokupnoj momčadi na čelu s stručnim stožerom u sastavu; Hrvoje Bobanović te Frane Rožić!
Finalni turnir održati će se u Zagrebu, u terminu 31.07 – 03.08.2023
U nastavku pogledajte mini foto galeriju s turnira,
Do slušanja!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security