KADETI NA TURNIRU REGIONALNE VATERPOLO LIGE

Nakon uspješno odigranih kvalifikacija za Kup Hrvatske, Kadeti su ‘iskazali prezir’ prema značenju riječi odmor te nastavili ka novim natjecateljskim izazovima. Ovog puta bio je to, kako se kasnije pokazalo, prevelik izazov u vidu turnira Regionalne Vaterpolo Lige. Natjecanje koje se odigralo u periodu od 23.-26.Svibnja ugostio je Šabac, gdje je nastupilo ukupno deset predstavnika iz četiri države; Slovenije, Srbije, Crne Gore te Hrvatske. Ekipe su natjecanje započele trasirane u dva ‘kolosijeka’, na način:

SKUPINA ‘A’: Solaris, VK Budva BR, Partizan, Radnički, te reprezentacija Slovenije.

SKUPINA ‘B’: VK Šabac, Mornar, Jadran HN, Primorac, Medveščak

Na međunarodni put krenuli su pod vodstvom već uobičajenog tandema, Hrvoje Bobanović & Frane Rožić. Skupinom ‘B’ započeli smo naš pohod, no nažalost na samom startu dočekala su nas dva poraza. U prvom kolu protiv Medveščaka koji je cijelu utakmicu bio u vodstvu i zasluženo odnio pobjedu, ali i nes(p)retnim porazom protiv Primorca, gdje smo u posljednjem periodu susreta ispustili vodstvo koje smo do tada gradili. Drugi turnir zaredom u razmaku od samo par dana, ni približno nije imao namjeru odustati od svog danka. Brzopoteznom ugradnjom mliječne kiseline u mišiće, naši mladići od umora jedva da su i hodali, a kamoli uspijevali ozbiljnije zaigrati. Rezultiralo je to još s dva poraza koji su nas spustili do posljednjeg mjesta skupine ‘B’, te nas namjerili na bitku za pretposljednje mjesto. Pobjedom nad reprezentacijom Slovenije u posljednjem dvoboju natjecanja, zauzeli smo konačno 9.mjesto turnira.

Naši kadeti na turniru u Šapcu, unatoč velikim naporima, nisu imali nikakvih šansi protiv neumitnih zakona fizike. Suočeni s nedostatkom adekvatne pauze između dva turnira, natjecanje nam je bilo potpuno besmisleno, kontraproduktivno, pa i nepotrebno!  Nadamo se da bi iscrpljujuće iskustvo bar trebalo poslužiti kao vrijedna lekcija za nekakve buduće izazove. Ekipi čestitamo na trudu, te im želimo što brži i uspješniji oporavak!

Naprid Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security