Kadeti putuju na Prvenstvo Hrvatske!

SPLIT, 03. – 06. Ožujka, 2022

Završen je kvalifikacijski dio Prvenstva Hrvatske u kategoriji Kadeti. Turnir se odigravao u Splitu, gdje smo mi preuzeli ulogu domaćina. Natjecalo se ukupno osam ekipa, od kojih se biralo četiri najbolje koje su stekle pravo nastupa na finalnom turniru u Zadru (18.- 20.Ožujka).

Naša ekipica nalazila se u;

SKUPINA “A”: JUG AO, MORNAR BS, VK OPATIJA, VK OSIJEK 

dok su se u preostaloj skupini našli;

SKUPINA “B”: ZADAR 1952, HAVK MLADOST, POŠK 1937, OVK POŠK

Od tri ukupno odigrane utakmice u našoj skupini (slika ispod), postigli smo dvije visoke pobjede; VK Opatija te VK Osijek, dok smo poraženi od Juga rezultatom od 13:10.

Po završetku grupne faze, izborenim drugim mjestom križali smo se s skupinom “B”, odnosno u prvoj utakmici s ekipom OVK POŠK. Kako vidite po rezultatu na slici gore, utakmica je više izgledala kao pucački trening nego kao prava utakmica službenog karaktera . Sve je izgledalo dobro, dok Zadar 1952 toga dana (Subota) nije iznenadio momčad Juga te napravio pravu pomutnju na ljestvici. Nas je očekivala borba s favoritom i prvoplasiranom momčadi Mladosti, a Zadar je imao samo jedan bod manje od nas, te laganu utakmicu za tri boda protiv VK Osijek. Još jedan direktan konkurent (POŠK 1937) dijelio je bodove s Zadrom, ali je i u isto vrijeme igrao tešku utakmicu protiv Juga (nama je odgovarala pobjeda Juga) pa smo tako dobar dio vremena proveli u mogućim kalkulacijama tih ishoda.

Tada se desilo nešto poprilično neočekivano, naši mladi junaci preuzeli su sudbinu u svoje ruke, te su u fanatičnoj borbi pobijedili velikog favorita Mladost. Pokazali su nam da trebamo puno manje kalkulirati a puno više računati na njih! Bravo Ekipa! Fenomenalnom pobjedom naši mladići pod vodstvom trenera Hrvoja Bobanovića te s Danijelom Burićem i Zdeslavom Vrdoljakom u ulozi njegovih pomoćnika, osvojili su drugo mjesto turnira i plasirali se na završni turnir Prvenstva Hrvatske, koji se održava 18. – 20. Ožujka u Zadru.

Ljestvica nakon završenog splitske skupine turnira izgleda ovako (slika dolje), gdje su prve četiri plasirane momčadi stekle pravo nastupa na finalnom turniru.

Konačna ljestvica kvalifikacija

Još jednom čestitamo našoj ekipi i stručnom vodstvu, a mi se ponovno čujemo netom prije prvenstva.

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security