Kup Hrvatske / Pobjeda protiv Medveščaka

2. Kolo Kupa Hrvatske
MORNAR BS  – MEDVEŠČAK 12:8

(3:3), (1:0), (4:1), (4:4)

Strijelci (Mornar): Hrvatić (1), Buzdovačić (1), Bušelić (3), D.Akrap (4), Gudurić (2), Knežević (1)


Nakon jučerašnjeg poraza od Mladosti, ostali smo izvan konkurencije za polufinalno mjesto, ili drugim riječima igramo ‘uprazno’. Koliko to s jedne strane može djelovati poprilično demotivirajuće, toliko nam s druge ipak trebaju natjecanja i utakmice. Danas ali i sutra imamo rijetke ‘stres free’ prilike, gdje stručni stožer ima na raspolaganju lepezu testiranja raznih mogućnosti; Golman u napad, napad u napad, svi u napad – ostali u obranu …itd.

Iako utakmica bez većeg rezultatskog značaja (teško da je Medveščak računao na čudo sutra protiv Mladosti), obje momčadi igrale su poprilično tvrdo. Do polovice jako malo zgoditaka (4:3 poluvrijeme), što bi moglo značiti da su obje momčadi radile na unaprijeđenju svojih obrambenih mogućnosti. Za razliku od jučerašnje estetske funkcije, danas su naši obrambeni blokovi odradili njihovu primarnu funkciju. Dobrim iskorištavanjem njihove osnovne funkcije, posao je bio dodatno olakšan za našu posljednju obrambenu kariku – Marina Kordića, koji je zaustavio popriličan broj projektila upućenih mimo naše obrane.

Drugi dio utakmice rezultirao je eliminacijom naše treme, koju smo prepoznali u nekoliko, i to zaredom, ishitrenih ubacivanja na našu centarsku poziciju, koja se još nije nalazila u ‘poziciji’. Izostankom treme probudili smo i naš napad čije su vanjske pozicije do tada izgledale u popriličnom pucačkom grču. Tijekom trećeg perioda susreta, izlaskom “iz Grčke”, naši udarci postajali su ubojitiji, i upravo u tom periodu napravili smo rezultatski odmak od 8:4. ‘Oskokoljeni’ solidnim vodstvom, posljednji period susreta malo smo opustili i sebe i protivnike za konačni ishod od 12:8.

Za kraj turnira, sutra u jutarnjem terminu (11:00h) očekuje nas posljednji dvoboj protiv ekipe Zadar 1952.

Naprid Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security