Meč lopta Solarisa

Prvenstvo Hrvatske Seniori / 26.Ožujka / SPLIT

PRVA ČETVRTFINALNA UTAKMICA

 MORNAR BS – SOLARIS 10:12

(2:2), (3:5), (3:2), (2:3)

Strijelci (Mornar): R Akrap (2), Vrdoljak (3), D.Akrap (3), Bušelić (2).


VERSUS SOLARIS  (Sezona 2022 / Epizoda 2/3)

🔹 Završena je druga epizoda – ali ovaj put prva četvrtfinalna, mini serije utakmica sa Solarisom. U naslovu smo se poslužili teniskom terminologijom jer je Solaris ovom pobjedom ostvario poprilično velik korak ka polufinalu. Da vam pojasnimo (vjerujemo da već znate, ali eto …) gornju rečenicu, naime prema pravilima lige, bolji iz dva 1/4 finalna susreta (gost – domaćin) stječe pravo nastupa u polufinalu prvenstva Hrvatske.

Obzirom da smo večeras u vodi koju dobro poznajemo propustili priliku za pobjedu, u gostima nas čeka skoro pa nemoguća misija (Tom Cruise ih je snimio, koliko? 5-6? Nama treba samo jedna!), gdje bi nam trebala pobjeda od 3 zgoditka razlike za prolazak dalje. Sama utakmica, već i tradicionalno protiv Solarisa,  gledateljski jako uzbudljiva.

Iako je sam početak rezultatski bio izjednačen, Solaris je nekako odavao dojam malo iskusnije i sigurnije momčadi. Nisu naši mladići ni blizu izgledali loše, ali našem već iskusnom (čitaj: starom) oku gosti su djelovali dosta čvršće i mirnije. Iako je prvi period susreta završio rezultatom 2:2, nastavak susreta nastavio se rezultatskom dominacijom Solarisa. Našim popriličnim brojem promašenih izglednih šansi, gosti su tijekom 3/4 susreta stigli do prednosti od čak 5:9. Kad je većina gledatelja pomislila da je to početak kraja, kad su navijački bubnjevi utihnuli (da, stvarno imamo i navijače a i bubnjeve!), mornari ustaju iz pepela …

Priznajemo da je bilo impresivno za doživjeti kako se ti mladići: braća Akrap, Vrdoljak, Buzdovačić, Dužević, Hrvatić, Jakovčević, Bušelić … snagom volje, u ovakvoj utakmici, protiv realno kvalitetnijeg protivnika vraćaju u “igru”. Od izgledno napisane tragedije od 5:9, prebacili smo se na pisanje drugačijeg književnog smjera, na smjer drame od 8:9! Sada su se već i do tada relativno mirni gosti našli u panici, utakmica je na granici incidenta … rezultat je 10:10!

Bubnjevi su se užarili, publika je tražila pobjedu ali … primili smo dva, možemo slobodno reći naivna gola, koja su zapečatila našu sudbinu. Sirena je tada označila kraj susreta u bazenu, ali i početak tuge na tribinama … vidjeli smo da možemo puno više, pa je samim tim tuga bila veća.

Bez obzira na nepovoljan krajnji rezultat, zadovoljstvo nam je bilo gledati kako naši mladići daju 120% od sebe, od svojih mogućnosti i svojih snaga u utakmici.

Našim mladićima čestitamo na borbenosti, gostima na zasluženoj pobjedi, a mi? Mi se čujemo …

Do slušanja!

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security