Meč lopta u metropoli!

UTAKMICE ZA PLASMAN (5.- 8.MJESTA) / 16.Travanj / ZAGREB

PRVA UTAKMICA

MEDVEŠČAK – MORNAR BS 10:14  

(3:3), (3:2), (3:5), (1:4)

Strijelci (Mornar): R Akrap (4), Hrvatić (2), Vrdoljak (3), Buzdovačić (3), D.Akrap (1), Dužević (1).


🔹Za gostujućim stolom uspješno smo okončali prvu od dvije runde pregovora s ekipom Medveščaka. Bilo nas je pomalo i strah u najavi napisati  (da se ne ureknemo!), ali slobodno bi rekli da smo pobjedu naših uzdanica u Zagrebu u potpunosti očekivali … iako sam rezultatski tijek utakmice nije bio u potpunosti u skladu s našim uvjerenjima. Razumjet ćete nas kada kažemo da su nam se strahovi pojavili uslijed nekih prethodnih susreta, gdje bi pristojno vodstvo i mirno privođenje utakmice kraju, mijenjali za maksimalnu neizvjesnost.


Ovog puta smo (naravno) ponovno imali neizvjesnost, ali za nas nekarakterističnu, netipičnu našoj dosadašnjoj navici. Otvaranje je bilo u klasičnom mornarskom stilu (pritom ne mislimo na bijelo plave pruge), vodstvo od 0:2, golovima Buzdovačića i Hrvatićapa onda kraćim zastojem u napadačkoj proizvodnji. Domaćin je u to vrijeme uspješno pokrenuo vlastitu proizvodnu traku golova, koja im je izbacila 3 zgoditka zaredom. Zgoditkom Marina Vrdoljaka rezultat prvog dijela završio je s miroljubivih (nemirnih) 3:3.

Nastavak susreta unio je dodatni nemir navijačima Mornara, gdje su gosti dosegli vodstvo od 5:3, međutim golovima danas posebno raspoloženim Rokom Akrapom i Dujom Buzdovačićem, na poluvrijeme smo otišli s zastrašujućih 6:5 u korist domaćina. Treći period susreta poravnali smo golom Duževića na zdravstveno prihvatljvih 6:6, i kad smo pomislili da krećemo uzlaznom putanjom, Pavo Marković s dva zgoditka zaredom odvodi domaćina na već zabrinjavajuću prednost 9:7. Srećom nismo upali u depresiju (navijači jesu ali igrači nisu) pa smo s tri brza gola završili treću dionicu s 9:10 u našu korist. Suprotno našoj tradiciji, posljednji period susreta apsolutno smo preuzeli inicijativu, i utakmicu rutinski priveli kraju s konačnih 10:14. Bravo momci!


Za viđenje današnje utakmice iz perspektive “vodene linije”, upitali smo danas najraspoloženijeg i najpreciznijeg, gore spomenutog Roka Akrapa;

Prije svega čestitke cijeloj ekipi na borbenosti i ostvarenoj pobjedi. Otpočetka očekivano tvrda utakmica, protivnik nam je stvarao poprilično muka većim dijelom utakmice, ali ipak kako je vrijeme odmicalo, uspjeli smo nametnuti svoj ritam. Najvažnije je da se na kraju vraćamo u Split, na “drugo poluvrijeme”, sa četiri pogotka prednosti. Iskoristio bi ovu priliku da čestitam Uskrs svima koji slave, uz želju da ga provedu u sreći i veselju s svojim obiteljima! “


Toliko od nas za večeras, uz napomenu da nas sljedeći vikend (petak ili subota) očekuje uzvratna utakmica u Splitu.

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security