Mlađi Kadeti – Polufinalni turnir Prvenstva Hrvatske

ŠIBENIK, 24. – 27.02.2022

Emocije nakon prvenstva Mlađih Juniora nisu nam se još ni slegnule kako treba, a već nastavljamo s prvenstvima u ostalim kategorijama. Na “tapetu” su ovaj put Mlađi Kadeti, koji će u Šibeniku igrati polufinalni (kvalifikacijski) turnir za Prvenstvo Hrvatske. Domaćin šibenske skupine natjecanja je VK Solaris, u kojoj će od ukupno osam ekipa, četiri prvoplasirane rezervirati kartu za finalni turnir Prvenstva Hrvatske. S razlogom smo napisali “šibenske skupine”, jer se u isto vrijeme održava identičan format turnira u Makarskoj, s kojeg će se također četiri prvoplasirane ekipe plasirati na finalni turnir.

Natjecanje je podijeljeno u dvije skupine, koje se nakon odigrane tri utakmice međusobno križaju. Svaka ekipa igra još dvije utakmice sa dva kluba iz suprotne grupe, ovisno o plasmanu. Nakon odigranih 5 utakmica, formira se jedinstvena zajednička tablica klubova temeljem svih osvojenih bodova i postignute gol razlike. Četiri prvoplasirana kluba sa jedinstvene tablice će se kvalificirati na finalni turnir.


Naša ekipa pod vodstvom Danijela Burića nalazi se u skupini “B”, zajedno sa ekipama: HAVK Mladost, VK Solaris, te mladim Barakudicama (ženska ekipa). Za informacije; da li smo konkurenti za turnir, da li ml.kadeti jedu previše ugljikohidrata, previše kolača možda?, jesu li više za online igranje ili za vaterpolo i plivanje … za svaki slučaj morali smo provjerili s njihovim trenerom.

Što očekuje od svoje ekipe Ml.Kadeta pred turnir, upitali smo trenera Burića:

U grupi smo gdje je prvi favorit domaćin Solaris, ekipa Mladosti je također bila bolje plasirana na prethodnom prvenstvu, dok su naše mlade barakudice nepoznanica. Rezultatskog imperativa nema. Jedino šta očekujem od svoje ekipe je, da svaku utakmicu dajemo sve od sebe i da se držimo onoga šta se dogovorimo prije utakmice.  “


Na naslovnoj slici članka nalaze se termini naših utakmica u grupi, a sve rezultate utakmica objavljivati ćemo na našim društvenim mrežama.

Raspored, rezultate, statistike … moći ćete pratiti na službenim stranicama saveza na linku:

MLAĐI KADETI – PH Polufinalni Turnir

Naprid Mornari!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security