Mlađi Kadeti – Završen kvalifikacijski turnir PH

ŠIBENIK, 24. – 27.Veljače

Kako i sam naslov kaže, u organizaciji Vk Solaris, završen je kvalifikacijski turnir u kategoriji Mlađih Kadeta. Na turniru je sudjelovalo ukupno osam ekipa koje su podijeljene u dvije skupine. Naša ekipa pod vodstvom Danijela Burića nalazila se u skupini “B”, zajedno sa ekipama: HAVK Mladost, VK Solaris, te mladim Barakudicama (ženska ekipa).

Kako je ovo bio kvalifikacijski tip natjecanja, za prolazak dalje na finalni turnir, trebali smo se plasirati među prve četiri momčadi šibenskog natjecanja. Odmah da napomenemo da smo već pri samom ždrijebanju znali, da smo se našli u najtežoj skupini kvalifikacija. Nije nikakvo opravdanje nego samo činjenično stanje.

Na naslovnoj slici članka nalaze se rezultati svih naših utakmica na turniru. Solaris i Mladost pokazale su se kao dosta jače ekipe, a mi smo u prvotnoj skupini bili bolji od Barakudica. Kako do sada nismo imali nikakvih službenih natjecanja u ovoj kategoriji (posljednje prije 6.mj), naša ekipica bila je skroz van prave igračke forme.

Kako je turnir odmicao, prikazivali smo sve bolju igru i neizvjesnije rezultate. Ključna utakmica bila nam je protiv VK Opatija (u tom trenutku 1. momčad na tablici), gdje smo dijelom utakmice bili u prednosti od po dva zgoditka razlike, ali je protivnik na kraju ipak uspio slomiti naš junački otpor.

Konačni poredak

To nam je bila najvažnija utakmica kvalifikacija, gdje bi pobjedom vjerojatno osigurali 4.mjesto, i plasman na finalni turnir. Posljednju utakmicu protiv VK Vukovar smo dobili glatko (20:4) ali porazom protiv Opatije sudbina nam je već bila zapečaćena.

Iako nas je činjenica da nismo prošli dalje rastužila, s druge strane smo iz dana u dan gledali napredak naših mladića, pa smo s turnira u konačnici ipak otputovali sa “svjetlom na kraju tunela”. Vidjeli smo poboljšanja u igri, mogućnost znatnog napretka, dok su treneri uvidjeli pravo “stanje stvari na terenu”, ali i smjer u kojem će raditi.
Glave gori Mornari, bit će ponovno prilike!

Kompletnu službenu statistiku možete pronaći na stranicama HVS-a na linku:

Vjerujemo da većina vas prati sve naše objave na društvenim mrežama, a za sve oni koji ne prate (šta čekate?) evo galerija slika s turnira:

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security