Moćno izdanje Mornara!

UTAKMICE ZA PLASMAN (5 – 8.MJESTA) / 23.Travanj / SPLIT

UZVRATNA UTAKMICA
MORNAR BS – MEDVEŠČAK 19:12

(5:3), (6:4), (6:2), (2:3)

Strijelci (Mornar): Hrvatić (2), Vrdoljak (4), Gudurić (2), Jakovčević (2),Buzdovačić (2), D.Akrap (3), Bušelić (1), Majić (1) Dužević (2).

🔹 Današnjim rezultatom zapečatili smo ciljani plasman među prvih šest ekipa Hrvatske. Sitnim slovima u ugovoru piše da nam preostaju još dvije (ili tri, ovisno o rezultatu) posljednje utakmice sezone, odnosno direktna borba za finalnu 5.poziciju. Protivnik nam je još uvijek nepoznanica, ali ćemo ga doznati odmah nakon razrješenja jednadžbe između Primorja i KPK. Po svemu sudeći izgleda da će to biti Riječani, obzirom da su u prvoj utakmici na Korčuli ostvarili prednost od 11:16 …

Vratimo se mi na današnji susret … Već na samom otvaranju utakmice vidjelo se da smo bili u punoj borbenoj pripravnosti (zadužili smo čak i lopate za snijeg) i da ništa nismo prepustili slučaju (vidi pod lopate*). Lekciju smo sigurno naučili prethodnu sezonu, kada nas je Medveščak u dvije utakmice neočekivano udaljio od borbe za 5.mjesto. Ovaj put smo bili i više nego spremni (lopate za snijeg govore tisuću riječi) tako da faktor iznenađenja treba potražiti neke druge sportske događaje. Kako smo u utakmicu ušli i s psihološkom prednošću od 4 zgoditka viška iz Zagreba, momci su danas zbilja mogli biti neopterećeni, te prema najavama pokazati svoj puni talent.

U prilog tome govori i činjenica da se u strijelce danas upisalo čak 10 igrača. Ako bi izuzeli 2 vratara,  ispada da je 83% momčadi umorilo vašeg dopisnika s unosom broja golova. Teško je danas bilo koga izdvojiti jer osim ubojitog napada, imali smo i odličnu obranu – kako sam naslov kaže; moćno izdanje Mornara! Kada smo se već uhvatili računanja postotka, inspirirani današnjim festivalom golova, novinarsko čulo govorilo nam je da bacimo pogled na ukupnu statistiku strijelaca u Prvenstvu Hrvatske. Naravno da nas instinkt nije prevario, s današnja četiri projektila Marin Vrdoljak s ukupnih 54 zgoditka, trenutno zauzima 2.mjesto na listi najpogubnijih za protivničku mrežu. Ispred njega nalazi se samo relativno novi član Jadrana, Jere Marinić – Kragić.

Čestitamo cijeloj ekipi na čelu s stručnim vodstvom, što na Poljudu danas nije bilo “potresa” i što smo bili u mogućnosti gledati pravu Mornarevu rapsodiju.

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security