Srebrna medalja za Vaterpolske Nade Mornara

NADE VICEPRVACI HRVATSKE!

SPLIT, 7. – 11.Veljače

Na turniru Prvenstva Hrvatske, na kojem je nastupilo ukupno 17 ekipa, naše Nade pod vodstvom prof.Marijan Smoje te Hrvoje Bobanović osvojile su drugo mjesto finalnog poretka! Podijeljene u 4 skupine, svoj put započeli smo skupinom ‘C’, zajedno s još tri ekipe (VK Zagreb, Primorje EB te Cavtat) gdje smo ostvarili sve tri lagane pobjede. Odrađenim skupinama završio je prvi dio natjecanja, te su formirane nove 4 skupine ovisno o plasmanu. Pobjednici te drugoplasirani u svim skupinama nastavili su tako svoje bitke u dvije novo-oformljenje skupine, u borbama za 1.-8.mjesta. Na tom putu prva prepreka bio nam je zagrebački ZPK protiv kojeg nismo imali nikakvih problema. Ostvarenom pobjedom protiv njih, osigurali smo plasman u polufinale a preostala utakmica s Jadranom poslužila je samo kao bitka za ‘pole position’ polufinala.

Kako je Jadran bio naglašeni favorit turnira, odlučili smo našu energiju čuvati za večernji puno važniji dvoboj polufinala protiv HAVK Mladost. Taktički potez ‘klupe’ iz jutarnjeg termina, osjetio se odmah na startu utakmice gdje smo u polufinalu već imali prednost od 5:0. Fenomenalnom obranom protivniku nismo dali previše šansi, te smo se tako rezultatom od 10:7 plasirali u finale!

Spoznajom da je Jadran veliki favorit turnira, naprosto smo izgorjeli od prevelike želje ali i treme. Sigurni smo da bi konačni rezultat, pa i sami tijek utakmice, bio ponešto drugačiji da smo imali bar mali lahorić sportske sreće. Iako je, moramo priznati, Jadran bio bolja momčad, nekoliko stativa za vrijeme aktivnog rezultata, pa s i dva promašena kaznena udarca – utakmica nam je jednostavno izmakla kontroli.

👉 U pamćenje nam se urezala prigodna izjava s nedavnog Europskog prvenstva, našeg davnog pripadnika – Jere, aktualnog Barakude:
Nismo izgubili zlato, nego smo osvojili srebro!” 🥈💪

Upravo iz tog razloga čestitamo cijeloj ekipi Mornara, na trudu, zalaganju, borbi, vještini, zajedništvu … na svemu onom što je bilo potrebno da postave predznak Viceprvaka ispred našeg imena!

Bravo dico, učinili ste nas sretnim i ponosnim! 💪👌

U nastavku vas očekuje galerija s našeg turnira.

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security