Nakon teške borbe, ipak pobjeda nad KPK

13. Kolo Prvenstva Hrvatske
MORNAR BS – KPK  12:8
(4:6), (3:1), (3:1), (2:0)
Strijelci (Mornar): Bušelić (5), D.Akrap (3), Čumbelić (1), Penava (1), Gudurić (1), Omrčen (1)

U  samoj najavi susreta napisali smo da je KPK ‘nestabilna’ momčad koja je nezahvalna za bilo kakve prognoze. Isto tako smo napisali da naša stabilnost ovisi o broju ključnih igrača koji će/neće nastupiti (kako smo mi samo ‘pametni’). Sada pokušajte zamisliti situaciju gdje kasnite par minuta na početak utakmice, i kod samog ulaska ugledate veći dio startne sedmorke na tribinama umjesto u bazenu. Kada pritom ‘jedno oko’ bacite na semafor, ugledate gostujuće vodstvo od 2:4 … stekli ste preduvjet za nekakav zanemarivi ‘predrsčani’ udar. Dobro, svjesni smo da ‘ovi naši’ nisu ‘normalni’, da će se boriti do zadnje kapljice vode u bazenu i da će KPK teško do pobjede, ali ipak … na semaforu je sada već i 4:6 za goste.

Kada vidite da nam u bazenu nedostaju: Buzdovačić, Roko Akrap, Hrvatić, Kordić, pa onda juniori Ćurković i Kovačević koji su na pripremana U17 reprezentacije, kada na klupi ne ugledate niti juniore, nego MLAĐE JUNIORE, jasno vam je da su ovdje skoro sve mogućnosti otvorene.

Iskreno, nije sad da smo prikazali nekakvu sjajnu igru za koju bi mogli reći da nas je oduševila. Ono što nas je fasciniralo je upravo energija koju je pružao ostatak naših ključnih igrača koji se nije nalazio na tribinama. Kompletnu utakmicu, bez zamjena, na svojim plećima iznijeli su Bušelić, Duje Akrap, pa marljivi Knežević, mladi Čumbelić, u drugom dijelu nesalomljivi Roko Pavić na vratima, naravno uz pomoć mladih snaga u vidu Omrčena, Penave, Gudurića …itd. Ispričavamo se ako smo nekog slučajno zaboravili, ali kako smo rekli, iako igra nije bila za pamćenje, energija i trud uloženi u pobjedu su ipak za respekt!

Današnja pobjeda osigurala nam je najbolje mjesto ‘lige za opstanak’, odnosno malo lakšeg protivnika u završnom dijelu Prvenstva Hrvatske. Prije samog završnog dijela slijedi nam utakmica protiv Zadra, ali prije toga i posljednji turnir Regionalne vaterpolo lige.

Svaka čast momci!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security