kadeti Mornara vaterpolski su prvaci Hrvatske

NAŠI KADETI PRVACI SU DRŽAVE!

ŠIBENIK, 14.-17.Ožujka, 2024

Naša ekipica Kadeta pod vodstvom Hrvoje Bobanović i Frane Rožić, novi su Prvaci Hrvatske! Ne možemo da se ne prisjetimo samih početaka kvalifikacijskog turnira, na kojem smo se uz ponešto sreće u ‘foto finišu’ uspjeli plasirati na finalni turnir, pa sve do konačnog uspona na pobjedničko postolje. Podvig vrijedan istinskog čuda!

Naš put do postolja započeli smo utakmicom protiv Medveščaka u kojoj smo se nakon protivničkog vodstva od 1:4 uspjeli vratiti u utakmicu te na koncu i pobijediti rezultatom 13:12.U drugom kolu susreli smo se s ekipom VK Cavtat, u utakmici gdje smo ispustili vodstvo od 3:8, u dramatičnom posljednjem periodu utakmicu završili neriješenim rezultatom te na ruletu peteraca ‘ostali kratkih rukava’. Treće kolo skupine, istog dana u popodnevnim satima, poljuljanog samopouzdanja ušli smo u utakmicu protiv Mladosti, koju smo pomalo nespretno izgubili rezultatom 9:13.

Jednom pobjedom, bodom iz neriješenog susreta, te jednim porazom u četvrtfinale smo ušli kao 3. momčad naše skupine. Na drugoj strani čekala nas je 2. ekipa druge skupine, odnosno splitski Jadran. U teškoj, rovovskoj bitci, gol za gol … još jednom smo se našli na ruletu peteraca. Ovog puta smo mi bili ti koji su se pokazali spretniji u izvođenju kaznenih udarca, te se konačnim rezultatom od 11:10 plasirali u polufinale. Tamo nas je još jednom dočekala ekipa Cavtata, kojoj smo se u još jednoj tvrdoj i teškoj utakmici revanširali za poraz u skupini porazivši ih s 9:8.

Nedjelja u podne donijela nam je finalni obračun protiv domaćina turnira, šibenskog Solarisa. Utakmica u kojoj su doslovno odlučivale nijanse, više nego dostojna finala. Od samog početka protkana velikom neizvjesnošću, sve do posljednjih sekundi gdje smo se upravo mi, rezultatom 11:10, okitili tom zlatnom nijansom!

Kadeti su se ovim putem pridružili našim Juniorima koji su također ovogodišnji prvaci Hrvatske, ali i Nadama, koji su viceprvaci države! Čestitamo cijeloj ekipi naših Kadeta koji su napravili istinsko čudo, te nas učinili sretnim i ponosnim!

Bravo ekipa!

U nastavku članka očekuje vas galerija slika s finalnog turnira.

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security