nes(p)retan poraz od primorja

Ahilu je bila kobna “peta” a nama četvrta !

 

Za razliku od nekih drugih utakmica, ovaj put je sve krenulo dobro. Vratili smo igru, borbenost, zalaganje, dišpet, brzinu, momčadski duh … sve ono što smo prigovarali da smo izgubili. Prve tri četvrtine je sve išlo glatko, zabijali smo golove, branili se, plivali, proplivavali … čisti užitak za gledanje. U cijelom tom periodu igre “Bankari” su vodili samo jednom, otvorili su utakmicu sa 0:1 i to je bilo njihovo jedino vodstvo sve do završetka 3/4 susreta. Blizanci Akrap su početnu prednost gostiju brzo anulirali i već smo bili u minimalnom vodstvu. Primorje ponovno za izjednačenje od 2:2 a nakon izborenog peterca Vrdoljak za ponovno vodstvo od 3:2. Eto, mi smo vas uputili kako je to izgledalo ali da ne prepričavamo sve akcije na utakmici  vi slobodno zamišljajte kako je to izgledalo dalje. Ako ne, uvijek možete pogledati i snimku na našem Youtube kanalu.

Sa naše strane najefikasniji je bio jedan od blizanaca Akrap, Duje sa svoja 4 postignuta zgoditka ali mi bi možda ipak izdvojili našeg mladog (baš zato!) centra Luku Duževića koji sa svojih nepunih 19 godina sve više pokazuje odlike ne samo borbenog, već naravno i s nadolazećim godinama jednog jako kvalitetnog centra. Kako nas je Luka oduševljavao u napadu, tako nas je u mnogo situacija svojim obranama oduševio “stari”, dvadesetogodišnji Marin Kordić, držeći svoja vrata dobro zaključanim. Bez obzira na krajnji rezultat, definitivno je velika većina momčadi odigrala jednu jako solidnu utakmicu u kojoj je falilo samo malo sreće ili možda hrabrosti da sva 3 boda ostanu u Splitu.

Sad da se vratimo i objasnimo “problem” sa u podnaslovu spomenutim Ahilom. Naime radi se o tome da smo odigrali odlično 3/4 (75%) utakmice i u posljednjoj četvrtini sve to prosuli. Početkom te nesretne četvrtine, samo smo stali, kao da smo se prepali moguće pobjede. U napadu nismo ni igrali a u obrani smo bili skroz blagi, tako su gosti samo zadnju četvrtinu postigli čak pet! pogodaka s tim da mi nismo postigli nijedan. Tako smo od ulaska u 4/4 sa vodstvom od 9:7 na kraju završili porazom od 9:12.

Još jednom smo platili danak mladosti i neiskustvu jer da su ovi naši mladići stariji po samo par godina nego što su sad, mi bi sad ovdje pisali o pobjedi protiv Primorja. Bodovno nam pobjeda nije nosila neki veliki značaj ali je bila bitna utoliko kad su već igrači pokazali toliki trud i zalaganje, da su bili nagrađeni “bodovima” samopouzdanja i vjere u sebe i suigrače.

Bez obzira na ishod utakmice ipak im čestitamo jer su pokazali i nama a i sami sebi da mogu parirati iskusnijim i “na papiru” kvalitetnijim momčadima. Isto tako čestitamo i Primorju na apsolutno zasluženoj pobjedi a posebno na sportskom duhu kojeg su pokazali u trenutcima kada se utakmica već činila za njih kao izgubljena!

Sljedeće kolo idemo na neugodno gostovanje kod šibenskog Solarisa ali više o tome neki drugi put.

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security