nes(p)retno protiv medveščaka

KOJU “POSLUKU PORATI” …

..ili kako napisati članak o utakmici koju si izgubio a u kojoj je momčad Mornara čak odigrala solidno !? Bili smo tamo, vidjeli smo utakmicu, a svejedno smo u dilemi što napisati? Možda je tuga za propuštenom prilikom kriva što je redakcija ostala bez teksta. Da su bili loši, bilo bi lako – da se nisu borili, bilo bi još lakše, ali kako su sve to odradili kako treba – tipkovnica nam je jednostavno blokirala.

Možda jedino da zanemarimo emocije i da probamo opisati samo činjenično stanje. Ukoliko niste gledali livestream (sram vas bilo!) onda vjerojatno ne znate da je utakmica u regularnom dijelu završila ponovno (kao i prva) neriješenim rezultatom, ovaj put 16:16. Tolikog broja golova se sigurno ne bi postidjeli ni rukometaši u tvrdoj finalnoj utakmici svjetskog prvenstva. Za razliku od svih ostalih utakmica, ovaj put smo gostima tijekom 1.četvrtine dali prednost od 0:1 i 1:2. Brzo smo se oporavili, zbili redove i na prvi odmor smo otišli sa prednošću od 5:2 ! U takvom ritmu smo i nastavili, pa smo prednost povećali čak na 6:2 (da radi se o ovoj utakmici, nije pogreška) a kao naivni promatrači pomislili smo da je to – to, da je rezultat utakmice već predodređen.

Nažalost itekako smo se prevarili, Medvjedi sa tri sretna (sreća prati hrabre!) “odbijanca” su se malo po malo ipak došuljali do aktivnog rezultata, te 2.četvrtinu završili u svoju korist sa 7 postignutih a 5 primljenih golova. U trećem dijelu još jednom plaćamo danak mladosti i neiskustvu gdje su nam gosti na kraju 3. dijela čak pobjegli na zgoditak prednosti.

U posljednjoj četvrtini na tribinama nam se “pridružio i sam Tarantino, pomno vodeći bilješke koje će iskoristiti u jednom od svojih novih filmova”. Srećom da publike na utakmicama nema, jer bi one slabijeg srca definitivno iznosila vozila hitne pomoći. Dakle (!) u posljednju etapu utakmice ulazimo sa golom manjka, 13:14 … Medveščak minutu nakon početka postiže još jedan gol za vodstvo od 2 razlike (bolnička nosila bi već bila preopterećena), potom naši 3 godine (pardon, minute su izgledale kao godine) kasnije vraćaju zgoditak i rezultat je sad 14:15 ! Gosti ponovno testiraju bilo publike i svih prisutnih te daju još jedan gol za vodstvo od 2 razlike, 1 minutu i 42 sec. do kraja. Eto, gotovo je …kad … minuta i 16 sekunda je do kraja, naši iz igrača više smanjuju prednost na 15:16. Kad smo se već bili pomirili s porazom u regularnom dijelu, relativno normalizirali tlak i puls … peterac za nas!!! Drami jednostavno nema kraja ….gol naših mladića za izjednačenje 0:44 sec. do kraja. Gužva u bazenu, isključenje s obje strane ….time out i promašaj. Tako blizu a tako daleko….

Momčadi su pristupile izvođenju lutrije, odnosno peteraca, u kojima se puno smirenija pokazala gostujuća momčad.

Današnjim porazom izišli smo iz kaosa neizvjesnosti i prepustili se kaosu izvjesnosti, borbi za 7. mjesto konačnog poretka.

“Samo” toliko od nas za danas. Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security