Mlađe Nade vaterpolskog kluba Mornar

PETO MJESTO MLAĐIH NADA NA PRVENSTVU HRVATSKE

ZAGREB, 18. – 21.Travnja

U konkurenciji ukupno dvanaest ekipa, naše Mlađe Nade osvojile su odlično 5.mjesto Prvenstva Hrvatske. Na prvom službenom ‘vodenom krštenju’ maleni su nastupili pod vodstvom Zdeslav Vrdoljak, kojem se u ulozi desne ruke našao prof.Marijan Smoje. Dvojac koji je osim tehničko – taktičkih zadataka, bio zadužen za utjehe igračima prilikom suza zbog samog ulaska u igru, kod izgubljenih tenisica … ali i nakon ‘strašnih’ prekršaja.

Natjecanje smo započeli skupinom ‘A’, u konkurenciji od ukupno šest ekipa. Prvu utakmicu, protiv riječkog Primorja, izgubili smo rezultatom 4:6. Rezultat bi bio i porazniji da na vratima nismo imali Družijanića koji je branio u maniri najboljih svjetskih golmana. Drugo kolo protiv zagrebačkog ZPK odigrali smo toliko dobro da je protivnik tijekom cijelog susreta postigao samo jedan zgoditak, uz naših ukupno osam. Sljedećeg dana u jutarnjem terminu susreli smo se s ekipom koji su kasnije postali viceprvaci, zagrebačkim Medveščakom. Tijekom susreta ostali smo čak bez šestorice igrača zbog osobnih pogrešaka, te je na klupi zavladao nemir i plač jer nitko nije htio u igru protiv ‘strašnih Medeka’. To je ujedno bio drugi ali i posljednji poraz naše ekipe na natjecanju.

Četvrto kolo u relativno neizvjesnoj utakmici, s 6:4 odnijeli smo pobjedu protiv Gusara iz Mlina (ili kako su naši izgovarali ‘Mlinica’). Prije samog posljednjeg kola skupne, tijekom vožnje autobusom do hotela, motivacijski govor imao je Marin Savić, koji se pokazao više nego uspješan jer smo se pobjedom nad Jug-om plasirali na treće mjesto naše skupine. Treće mjesto skupine ‘A’ značilo je da idemo u borbu za konačno peto mjesto protiv isto-plasiranog skupine ‘B’, odnosno korčulanskog KPK.

U nedjeljnom terminu bitke za 5.mjesto, sumnja u osvajača bila je prisutna tek tijekom prvog perioda susreta. Nakon toga utakmicu smo uspjeli potpuno okrenuti u našu korist, te junačkom borbom privesti kraju rezultatom 8:6.

Bilo kojim mjestom ostvarili smo naš zadani cilj, odnosno; zabavu, smijeh, druženje, te na koncu i sami vaterpolo. Svega tog bilo je u izobilju tako da smo prezadovoljni i presretni njihovim nastupom. Igrači će se vratiti svojim kućama prepuni pozitivnih dojmova, dogodovština … a mi im ovim putem čestitamo na svemu ostvarenom.

Bravo Mornarčići!

U nastavku vas očekuje galerija slika naših hrabrih mini zvijezda:

Scroll to Top
Malcare WordPress Security