Pobjeda na otvaranju Regionalne Vaterpolo Lige

1. Kolo Regionalne Vaterpolo Lige
SOLARIS – MORNAR BS  8:9

  (2:4), (3:1), (2:2), (1:2)

Strijelci (Mornar): Hrvatić (2), Bušelić (1), D.Akrap (4), Ćumbelić (1) Gudurić (1)


Obzirom da je Jadran domaćim turnira, danas smo na našem kućnom ognjištu nastupili kao formalno gostujuća ekipa. Gostovanje na našem bazenu pokazalo se kao pun pogodak jer kao gosti nismo imali imperativ pobjede, a u isto vrijeme bilo nam je lakše igrati pred ‘gostujućom’ publikom.

Psihički rasterećeni otvorili smo utakmicu lagano, učinilo se i prelagano. Vodstvo od 1:4 (gosti smo, sjetite se) na samom početku utakmice učnilo nam se pomalo i nestvarnim. Dio publike prepao se da bi utakmica mogla postati jednosmjerna – dosadna, ali mi kao prekaljeni statističari, znali smo da će ova utakmica vrlo brzo prijeći u neizvjesnost. Srećom po neprekaljeni dio gledateljstva, u drugom periodu igre probudio se Solaris. Kako smo u početku dali nekoliko brzih golova, tako smo ih u drugom periodu i primili, pa smo na odmor otišli s izjednačenih 5:5.

Nastavak utakmice sve je više mirisao na podjelu bodova, ali Mornari se nisu predavali do posljednjih sekunda, kada je Duje Buzdovačić izborio peterac, a Duje Akrap ga pretvorio u 3 boda – za finalnih 8:9.  Upravo smo našeg kapetana, ali i najefikasnijeg strijelca utakmice – Duju Akrapa, upitali za njegovo viđenje utakmice:

Prvo da čestitam cijeloj ekipi i trenerima na bitnoj i velikoj pobjedi. Otvorili smo utakmicu odlično, ali je došlo do pada u igri i dopustili smo Solarisu da se vrati u utakmicu. Poslije se igralo gol za gol, gdje je bilo očito da je umor napravio svoje i kod nas i kod njih, ali hvala Bogu uspjeli smo do kraja odigrati bez većih pogrešaka i utakmica je otišla na našu stranu.

Mi se isto tako pridružujemo čestitkama cijeloj ekipi na čelu sa stručnim stožerom na uspješnom otvaranju lige!

Sutra imamo slobodan dan, a za kraj prvog turnira RVL u Subotu (12:00h) očekuje nas utakmica protiv splitskog Jadrana.

Naprid Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security